valentor написа: 2.Момци , искам съвет : Мисля да си взема една хладилна витрина, гледам по 500-600 лева / имам възможност/ , и в нея да си суша на Целзиеви 3 или 4 градуса , су/Д/жуците . Кво шЪ кажете, а ?не се суши при 3-4 градуса а при 13-16... хамериканците сушат и на топло салами... по важна ти е влагата и потока на въздуха..... изпарителя трябва да е ламелен ..
КИМИ написа:jekasusЧестно, не знам какво ще се получи, но не бих рискувал с второ киснене.,
мислех си дали още 1 ден киснене в солен разтвор и после пак сушене(не бързам) дали биха дали ефект?
resistbody написа:Аз, ако имам възможност и място бих купил.valentor написа: 2.Момци , искам съвет : Мисля да си взема една хладилна витрина, гледам по 500-600 лева / имам възможност/ , и в нея да си суша на Целзиеви 3 или 4 градуса , су/Д/жуците . Кво шЪ кажете, а ?не се суши при 3-4 градуса а при 13-16... хамериканците сушат и на топло салами... по важна ти е влагата и потока на въздуха..... изпарителя трябва да е ламелен ..
Относно моя проблем с мъглите, ами реши се. За три дена луканките станаха готови.
Сега съм заложил малко врат свински. 36 часа в рецепта с ракия, ден подсушаване. Обмазка с каквото имаше в къщи, без лимон. А, да, сол 100 гр./кг. От два дена висят навън.
Резултата ще е по-късно, снимки по желание.