Не щото не си падам по ракия или каквото и да е там над 25-30 градуса. ВинцЕ да има друго не ми требе. Предполагам и с медицински спирт ще става не вярвам да остава аромат от него.

KingLin написа:Благодаря за рецептата. Днес/утре я мятам за проба. А иначе-то черпенето си е лесно,няма проблем.Andri01 написа:Честита ти КоледаАндро, извинявай, че малко късно видях въпроса, ама таман сега като застудя по нашия район е перфектно за пастърмичка. Рецептата е за килограм месо се прави следната марината: 800 гр. вода, 100 гр. твърд алкохол, 80 гр. сол ( и аз слагам около 100 гр. като кугера) и 20 гр. захар. Слагаш в съд месото и го заливаш в тази смес. След 2 дена вадиш и без да подсушаваш въргаляш в подправките и бесиш на въжето.Я кажи по-подробно тази рецепта. Какво е месото?Това е накисване,нали и после го бесиш на въжАта? Колко време стои в млякото?
Миналата година от страх да не объркам нещо се белосвах да пълня хладилника с тенджери, ама тая година рискувах и резултата е добър. За 5 кг месо в една тенджера сложих 500 гр. сол, 100 гр. захар, 500 гр. домашнярка и 2 литра мляко. Месото беше бонфилета и врат на филии. Ама ми го рязаха в магазина и малко тънко го направиха ама се изядеСега съм заредил само бонфилета и контрафилета. Като стане ще ти пусна един смс да почерпя за газовите бутилки
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: