Съвети за начинаещи готвачи.
Ако се чудите какво да направите за десерт, ето няколко рецепти:

Пържени "Лебеди":
Разбийте на сняг 5 белтъка и прибавете 2 с.л. брашно, ситно настъргана портокалова/лимонена кора и/или 1-2 праха ванилия. Разбъркайте леко сместа. Гребвайте с лъжица от нея и пускайте в обилно вряща мазнина да се изпържат "Лебедите". Извадете ги с решетеста лъжица и веднага ги потопете в сироп, приготвен от 2 чаши захар и 3 чаши вода. Като се напоят ги извадете в чиния и поръсете с пудра захар.

Една моя рецепта, няма име:
Сваряват се два вида нишесте. В средно голяма тава се нареждат бисквити и се залива с половината от първия вид нишесте, след това се нареждат бишкоти и се залива с половината от второто. Действието се повтаря. След това се оставя да истине в хладилник за 15-60 мин. Отгоре може да се поръси с шоколадови/цветни пръчици и/или кокосови стърготини.

Рецептите са много вкусни, скоро мога да добавя и рецепта за Керини Ушички.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Втората рецепта звучи чудесно. Леко, ароматно и вкусно.
За първата да те питам, правил ли си я, защото не ми звучат като нещо дето ще поеме сироп, тея пържени белтъци.
Инак правех "лебеди", наричах ги "снежни топки" ( нищо лично :wink: ). Ноооо по много груг начин.
Ами баба ми я правеше, но бях малък за да помня дали точно така. :lol:
Иначе и тя им викаше "Снежни Топки" :-D
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Ааа-ха! :wink:
Кипваш мляко с малко ванилия и захар. Ванилията малко, не да мирише на ванилия, а колкото да олекото дъха. С мокра лъжица гребеш от разбития белтък и сипваш в млякото..... После от млякото пи жълтъците правиш наааай-най-вкусния и прост крем. Така, по-редичък и слагаш отгоре му снежните топки иии иииииииии...
Това е любимия ми десерт от всички, които съм ял:

"Керини Ушички":

Продукти:
Брашно 200г, яйца 3бр., пудра захар 1 ч.ч., кисело мляко 2-3 с.л.

Приготвяне:
Омесва се рядко тесто така, че да се загребва с лъжица, която служи и като мярка. Върху намазаната с мазнина (олио, прясно масло), предварително загрята тава се изсипва по една лъжица от тестото, за да се получат малки, кръгли тестени форми. Пекат се на висока температура няколко минути, докато се зачервят. Извайдат се от фурната и докато още са топли се приципват в единия край (много пари тая част :lol: ), за да се получи формата на калиев цвят. Гарнира се с една вишна или череша от компот.

:idea: Един съвет от мен: Вместо вишна или череша сложете малко сладко от круши, ябълки или ягоди или мармалад от шипки и поръсете с пудра захар.

Тема "Десерти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: