Ако се чудите какво да направите за десерт, ето няколко рецепти:
Пържени "Лебеди":
Разбийте на сняг 5 белтъка и прибавете 2 с.л. брашно, ситно настъргана портокалова/лимонена кора и/или 1-2 праха ванилия. Разбъркайте леко сместа. Гребвайте с лъжица от нея и пускайте в обилно вряща мазнина да се изпържат "Лебедите". Извадете ги с решетеста лъжица и веднага ги потопете в сироп, приготвен от 2 чаши захар и 3 чаши вода. Като се напоят ги извадете в чиния и поръсете с пудра захар.
Една моя рецепта, няма име:
Сваряват се два вида нишесте. В средно голяма тава се нареждат бисквити и се залива с половината от първия вид нишесте, след това се нареждат бишкоти и се залива с половината от второто. Действието се повтаря. След това се оставя да истине в хладилник за 15-60 мин. Отгоре може да се поръси с шоколадови/цветни пръчици и/или кокосови стърготини.
Рецептите са много вкусни, скоро мога да добавя и рецепта за Керини Ушички.
Пържени "Лебеди":
Разбийте на сняг 5 белтъка и прибавете 2 с.л. брашно, ситно настъргана портокалова/лимонена кора и/или 1-2 праха ванилия. Разбъркайте леко сместа. Гребвайте с лъжица от нея и пускайте в обилно вряща мазнина да се изпържат "Лебедите". Извадете ги с решетеста лъжица и веднага ги потопете в сироп, приготвен от 2 чаши захар и 3 чаши вода. Като се напоят ги извадете в чиния и поръсете с пудра захар.
Една моя рецепта, няма име:
Сваряват се два вида нишесте. В средно голяма тава се нареждат бисквити и се залива с половината от първия вид нишесте, след това се нареждат бишкоти и се залива с половината от второто. Действието се повтаря. След това се оставя да истине в хладилник за 15-60 мин. Отгоре може да се поръси с шоколадови/цветни пръчици и/или кокосови стърготини.
Рецептите са много вкусни, скоро мога да добавя и рецепта за Керини Ушички.