Продукти:
200г бъбреци
1 с.л. Мас или маслиново масло
1/2 глава лук
2 с.л. бяло вино
1 с.л. брашно
черен пипер, лимон и сол
Начин на приготвяне:
Почистваме бъбреците от ципите и жилите.. Варим ги до полуомекване!
След като кипнат първата вода я извърляме... Режем ги на продълговати филийки... Задушаваме лука в мазнината! След това слагаме нарязаните бъбреци в съда и захлупваме с капака... Поръсваме със сол! Всичко това се приготвя на умерен огън. Когато бъбреците поомекнат слагаме черен пипер и виното...
За соса:
В отделен съд запържваме брашното с част от бульона в който са врели бъбреците... Слагат се няколко няколко капки лимонов сок!
Бъбреците се поднасят в чиния заляти с топлия бял сос...
БОН АПЕТИ!! ;)
200г бъбреци
1 с.л. Мас или маслиново масло
1/2 глава лук
2 с.л. бяло вино
1 с.л. брашно
черен пипер, лимон и сол
Начин на приготвяне:
Почистваме бъбреците от ципите и жилите.. Варим ги до полуомекване!
След като кипнат първата вода я извърляме... Режем ги на продълговати филийки... Задушаваме лука в мазнината! След това слагаме нарязаните бъбреци в съда и захлупваме с капака... Поръсваме със сол! Всичко това се приготвя на умерен огън. Когато бъбреците поомекнат слагаме черен пипер и виното...
За соса:
В отделен съд запържваме брашното с част от бульона в който са врели бъбреците... Слагат се няколко няколко капки лимонов сок!
Бъбреците се поднасят в чиния заляти с топлия бял сос...
БОН АПЕТИ!! ;)