Съвети за начинаещи готвачи.
ArturDent - Почти Безобиден
Гергьовденско агне, таратанци ;)
Разполагаме само с плешка около 3 кг., с малко ребра към нея.
Какво ще препоръчате? Предпочитам печено на фурна...
Стефан - майстор
Кви таратанци? Аз имам две агнета :lol:
ArturDent - Почти Безобиден
Стефан написа:
Кви таратанци? Аз имам две агнета
Аз пък разполагам с два именника, с разлика в годините 60+ ;), може направим кооперация - от мен именниците, от теб агнетата...

Сериозно, кажете как да я направим тая плешка!
viko01 - специалист
Аз имам две яренца.По добре е от агнето
LazarGanev - "Велик майстор"
Пълнена, разбира се
Илиян Илиев™ - майстор
Ми аз обикновено приготвям такива отрязъци като правя плънка като за цяло агне, но я слагам около плешката или каквото там е и печа под алуминий.

След като стане готово за ядене месото махам фолиото и поне още 30 минути за коричка си седи във фурната. Ако се сетя да щракна на грил може и 15 минути, но все забравям за тази функция.

Бе то като фане коричката се усеща, не е нужен часовник.

п.п. Аз мога да се похваля с българско агне(само плешка де, но агнешка и домашна) за сега замразено, но българско. :-D
Илиян Илиев™ - майстор
Че забравих да спомена - пълнил съм некога плешка, но за мен си е много труд за нищо. Или се пълни цяло агне или плънчица покрай плешката. Но пък свет голем народ шарен и вкусове различни.

За да ти е благо направи го максимално близо до последното благо, което си ял. :wink:
dundurma - специалист
истината е тази-ПЪЛНЕН ВОЛ С ПЕЧЕНИ АГЪНЦА :lol: :lol: :lol: :lol:
ArturDent - Почти Безобиден
dundurma написа:
истината е тази-ПЪЛНЕН ВОЛ С ПЕЧЕНИ АГЪНЦА :lol: :lol: :lol: :lol:
А агънцата пълнени с кокошки, а кокошките с кюфтета :)
pavkatay - майстор
ето вариант-със зеленчуци, без плънка

Прикачен файл

P1010054.jpg
P1010054.jpg (102.94 KиБ) Видяна 5142 пъти

Тема "Гергьовденско агне" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: