привет от ново;
дайте ми идеи за гъби;как да ги консервирам .Сега нали е сезона след дъждовете поникнаха много.
								
															
																															
																								
															дайте ми идеи за гъби;как да ги консервирам .Сега нали е сезона след дъждовете поникнаха много.


 
 
 вчера ходих и набрах едно човалче и си ги бланширах и във фризера
  вчера ходих и набрах едно човалче и си ги бланширах и във фризера  



 . Сега сериозно от много години ги приготвям само мариновани когато са за зимнина, по следната рецепта; 1. Почистените и нарязани гъби се сваряват с марината вода сол и оцет като пропорцията е с опитване да бъде приятна на вкус /пожелание може и черен пипер зърна, дафинов лист и прочие/ за около 10-15мин. . 2 след което се прецеждат и поставят в бурканите заливат се  с малко от бульона затварят се и се варят около два часа. За репоръчване да не смесвате различни видове гъби а да ги консервирате по отделно. Може да се консервира и бульона в които са врели гъбите, става чудесна добавка за много ястия.
 . Сега сериозно от много години ги приготвям само мариновани когато са за зимнина, по следната рецепта; 1. Почистените и нарязани гъби се сваряват с марината вода сол и оцет като пропорцията е с опитване да бъде приятна на вкус /пожелание може и черен пипер зърна, дафинов лист и прочие/ за около 10-15мин. . 2 след което се прецеждат и поставят в бурканите заливат се  с малко от бульона затварят се и се варят около два часа. За репоръчване да не смесвате различни видове гъби а да ги консервирате по отделно. Може да се консервира и бульона в които са врели гъбите, става чудесна добавка за много ястия.