• 1
  • 2
Съвети за начинаещи готвачи.
filmatoplo - майстор
Някой знае ли вече рецептата за пилешко на една известна фирма започваща със К. :? :wink:
rockwall - майстор
За начало само ще кажа, че рецептата, за която така небрежно питаш, е една от най-строго пазените фирмени тайни в света и това е все едно да питаш, дали вече е известно, как да си правим Кока-Кола в къщи. :?

Виждаш колко лимонадени фирми правят сайдър, етър и безброй вид кола и въпреки големия брой и лаборатории, все още не успяват да уцелят химията.

Рецептата, която търсиш е още по-сложна, защото зависи до голяма степен от начина на приготвяне и дори при точна рецепта, резултатът не е гарантиран. Дори ПЕРСОНАЛЪТ на фирмата не може да си прави такива пилета в домашни условия - ако това ти говори нещо ... :roll:

Както и да е - за да те зарадвам, давам един опит за приближаване до рецептата

Прикачен файл

12345.jpg
12345.jpg (205.36 KиБ) Видяна 4768 пъти
Последна промяна от rockwall на съб май 29, 2010 2:47 pm, променено общо 9 пъти.
С 2 леви - специалист
http://www.e-rcps.com/pasta/main/fowl/c ... ried.shtml

Almost Kentucky Fried Chicken Recipe
Serves/Makes: 6
Ingredients:
3 pounds chicken pieces
2 packages Italian salad dressing mix
3 tablespoons flour
2 teaspoons salt
1/4 cup lemon juice
1 1/2 cup pancake mix
1 teaspoon paprika
1/2 teaspoon salt
1/4 teaspoon pepper
Milk

Directions:
Make a paste out of the Italian dressing mix, flour, salt and lemon juice. Coat chicken evenly. Stack chicken pieces in a bowl. Cover and refrigerate overnight or at least for several hours.

Mix pancake mix with paprika, salt and pepper. Dip chicken pieces in milk, then in pancake coating. Dust off excess. Lightly brown in large skillet containing 1/2" vegetable oil. Brown for 4 minutes on each side. Remove and place in a single layer on shallow baking pan. Seal with foil.

Bake for 1 hour at 350. Uncover and baste again with milk. Return, uncovered, to oven heated to 400, to crisp for 10 minutes. ""

и това:
"Extra Crispy Recipe

1 whole frying chicken, cut up
6 to 12 cups of vegetable shortening

Brine Solution
4 cups cold water
2 tbsp salt
1/2 tsp MSG

Coating
2 cups all purpose flour
1 tbsp popcorn salt
1 tsp MSG
1/2 tsp black pepper
1/2 tsp paprika
1/2 tsp cayenne pepper1/2 tsp ground sage
1/2 tsp ground coriander
1/4 tsp ground thyme
1/4 tsp garlic powder

1. Trim any excess skin and fat from chicken. Preheat shortening in deep fryer to 350 degrees.
2. Combine ingredients for brine solution. Stir to dissolve. Add chicken and let sit for 20 minutes.
3. Combine the dry coating ingredients in a large bowl. Mix.
4. Coat each piece with the mixture. Dip each piece once again in the brine solution, and then again in the dry mix.build up the coating with your fingers.
5. Let the chicken rest for five-7 minutes.
6. Drop the chicken into the hot shortening, several pieces at a time, each one for 12-15 minutes, or golden. Turn chicken over halfway through the cook time
7. Remove from shortening, and let drain on a rack for a few minutes."


:)
rockwall - майстор
ако пък случайно не ти се получи, за да не се ядосваш

и за да не ти се дояжда често,

можеш да погледнеш следните снимки

добър апетит

Прикачен файл

13316-balut_ahead_taste_asian_delicacy.jpg
13316-balut_ahead_taste_asian_delicacy.jpg (109 KиБ) Видяна 4764 пъти

Прикачен файл

chick.jpg
chick.jpg (148.79 KиБ) Видяна 4764 пъти

Прикачен файл

chiken.jpg
chiken.jpg (198.4 KиБ) Видяна 4764 пъти
filmatoplo - майстор
Благодаря и на двама ви , ще я разгадавам полека че инглиша не ми е отръки .Я -пилета нудисти тц тц тц :wink:
ebahti - майстор
я тургайте неква рецепта ако знаете...........а не преписвации от гуглето...............да го е..ва
единак - специалист
Тия снимки с яйцето са много разпространено азиатско лакомство. особено популярно във Филипините. Нищо мутирало или неестествено няма в него, освен извратения вкус на ядящия го.
По-горната снимка пък е фикция няк'ва...
И да си помислим какви ли биха станали пилетата на баба от село с тия рецепти...
filmatoplo - майстор
И аз мисля че слагат смлях чай и билки - откъдето идва този познато - непознат вкус.И начина на приготвяне ще да има значение , тоест там печките и фритюрниците - дали ги варят предварително бутчетата :?
solo5 - майстор
а нали пилетата на въпросната фирма били пасли тревичка в някакво планинско селце на запад
а скоро имаше тяхна реклама, че пилетата им били български :-D
filmatoplo - майстор
Персонала дали знае нещо :?
  • 1
  • 2

Тема "рецепта" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: