Съвети за начинаещи готвачи.
pavkatay - майстор
това съм аз и приготвям едно от любимите ми ястия. много занимавка е но си струва. някой може ли да познае какво е . следва като награда за верен отговор-рецептата. тя не е фиксирана и може да се разменят мнения.

Прикачен файл

P1010152.jpg
P1010152.jpg (82.17 KиБ) Видяна 5138 пъти
sasooooooooo - "специалист"
Пълнени патладжани с домати, сирене и кашкавал, някаква "заливка" от мед и масло :?
Това е -ИМАНБАЯДЛЪ-пълнен падладжан,оригинала се прави с овче месо в превод означава-ИМАНА ПАДНА В НЕСВЯСТ.Историята на това ястие е доста интересна,но нямам време!
pavkatay - майстор
втория отговор е по-близо до истината- ястието не е постно(не бих си правил толкова труд за ядене без месо -то е храна за храната :-D ). ще дам много силен жокер- в патладжаните освен зеленчуците има и цели животинки :)
sasooooooooo - "специалист"
морски дарове :? Октоподчета или скариди
sspoko - специалист
Животинките да не са пъдпадъци?
Последна промяна от sspoko на нед фев 28, 2010 7:07 am, променено общо 1 път.
jakuzi - специалист
pavkatay написа:
втория отговор е по-близо до истината- ястието не е постно(не бих си правил толкова труд за ядене без месо -то е храна за храната :-D ). ще дам много силен жокер- в патладжаните освен зеленчуците има и цели животинки :)
Миди,цаца,охлювчета...е подскажи "бяло'' или "червено" месо :-D :?
pavkatay - майстор
sspoko написа:
Животинките да не са дъдпадъци?
бинго
pavkatay - майстор
Патладжан
Пъдпъдъци
Сол
Босилек
Риган
Девисил
Мащерка
Черен пипер
Бахар
Дафинов лист
Кориандър
Целина- глави и листа пресни
Чесън
Лук
Моркови
Чушка
Домат
Бекон
Краве масло
Червен пипер
това са съставките, които използвам ( буркана с мед е случайно там sasoooooo :-D ) . разбира се могат да се добавят други или да се елиминират част от тези- в зависимост от вкуса. тази комбинация е 'направи-сам ' и винаги я правя все по различен начин и жената все ми казва, че прекалявам с подправките и използвам несъвместими такива,ама вече 15години яде от тези пъдпъдъци , а и всички наши приятели и след някои не остават и кости :-D . иначе идеята е да се издълбаят патладжаните и в тях се слагат пъдпъдъците заедно с каквото ви харесва. слага се и много краве масло (на тази тава и слагам 3-4 пакетчета), което в комбинация с патладжана дава невероятен вкус. това се прави обикновено с първите за сезона пъдпъдъци през август, които не са още тлъсти ( през септември - на скарата :cool: ) . след като приготвя с плънката всички патладжани ги захлупвам с капачетата, забождам ги с клечки , завивам с 2 реда фолио и се пекат поне 2 часа на умерена фурна. в тавата наливам малко бяло вино или бира- никога не ползвам вода за готвенe. докато се пекат се пие аператив, а после е ясно...
parketmilanov - специалист
аферим човеко! направо огладнях !ще ги пробвам и аз скоро надявам се тес чудеса !!!:)

Тема "какво е това и някой правил ли го е?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: