Съвети за начинаещи готвачи.
ПРОДУКТИ:
броят на картофите е в зависимост от големината на тавата, но за 4 порции са поне 750 гр.
4 с.л. мазнина - свинска мас, краве масло, маргарин, в краен случай олио
сол, щипка червен пипер
пожелание прясна наденица или кърначета, според броя на порциите

ПРИГОТВЯНЕ:
Картофите се измиват много добре с четка! Не се белят. Разрязват се на половинки и се посоляват със солта и червения пипер. Разтопява се мазнината в тавичката, нареждат се картофите с разреза надолу. Долива се вода до половината височина на картофите. пекат се в умерена фурна. Пожелание малко преди да са готови картофите може да наредите върху тях наденички или кърначета.
UNIOR - модератор
това е моя специалитет,с една хрупкава коричка отдоло ммммммМММмм Божествено + бира ОООООдааааааААА :-D
Justy - майстор
С пресни картофки и копър отгоре - мани - бегай =D> \:D/ :roll:
bluelemon - специалист
Тествах я таз рецепта и се получи много вкусничко. :-D Супер стават картофите. С македонка на скара и биричка. Само не помня вода слагаше ли се и не сложих ама пак стана :)

Тема ""Надупени" картофи" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: