Съвети за начинаещи готвачи.
filmatoplo - майстор
Как се правят :? яйца по Панагюрски .
Стефко - специалист
Отиваш в Панагюрище, на центъра. И питаш. :lol: Все някой ще знае. :?
stiv1961 - майстор
Яйцата се счупват от ниско в съд с вряща, леко подсолена и подкиселена вода и се варят до побеляване на белтъка. Изваждат се с решетеста лъжица и се поставят в чиниите за сервиране върху подложка от сирене (натрошено или нарязано на правоъгълни парчета) и кисело мляко. Заливат се със сгорещено масло, оцветено с червен пипер. По желание киселото мляко се подлучва със счукан чесън.
Стефко - специалист
Ти пък веднага да изпъкнеш със знания. И забрави да добавиш, че се варят във валандър. :lol: Закачам се добронамерено.
stiv1961 - майстор
Стефко написа:
Ти пък веднага да изпъкнеш със знания. И забрави да добавиш, че се варят във валандър. :lol: Закачам се добронамерено.
Не, бе това е от нет-а :-D , ама и жената ги прави така. Виж във валандър не съм пробвал..Той сега в събота ще е зает с много важна мисия- ще е ,,Коледар" :-D
rum_sz - специалист
Ами добре,точно с Младен бяхме решили в събота,да ти дойдем на гости,то глей кво стана сега ще се мъчим на мръвки. :-D :-D
stiv1961 - майстор
rum_sz написа:
Ами добре,точно с Младен бяхме решили в събота,да ти дойдем на гости,то глей кво стана сега ще се мъчим на мръвки. :-D :-D
Заповядайте :)
rum_sz - специалист
rum_sz написа:
stiv1961 написа:
rum_sz написа:
Заповядайте :)

Отивам да точа ножов.......... че и ботушите ми се скъсаха милата събота :wallbash:Ако не ти е станало виното , ще ти донеса от моето :drinkers:
stiv1961 - майстор
За виното не ми говори, че... :headbash: В петък ще видя какво се получава от експеримента :?
torbalan - Дървен философ
аз във водата слагам освен малко оцет, и дафинов лист и чер пипер на зърна :)

сиренето - трошено

Тема "Яйца по Панагюрски" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: