Съвети за начинаещи готвачи.
booooo55 - специалист
На пазара пуснаха белен боб на фирма крина,който наистина увира за 30 минути, без предварително накисване.Не им правя реклама, но продукта им пести доста време.
400 гр. от въпросния боб
голяма глава кромид лук
един голям морков
една чушка (ако има печена ще е по добре)
супена лъжица олио
щипка джожен
щипка целина
сол на вкус
две супени лажици нарязани домати от консерва
щипка червен пипер

Слагаме да варим боба в дълбока тенджера.След като заври,сменяме водата.Процедурата може да се извърши и два пъти.След което наливаме отнова вода и слагаме боба с зеленчуците.Варим около 30 минути и добавяме подправките,олиото и доматите.Разбъркваме и изключваме котлона.Оставаме ястието да покъкри пет минути.Сипваме в чинии,поръсваме с пресен магданоз и пожелание добавяме люта чушка.Естествено със запечена наденичка, се превръща в класика.

Прикачен файл

P1040264.JPG
ArturDent - Почти Безобиден
Я пък аз да се намеся с боб в гърне/гювеч.
Последния път така го направихме - всичко: боб, подправки, масло и т.н. в един голям гювеч.
Слага се в студена фурна. Пускате на MAX, и след да кажем час боба завира.
Изключвате фурната и като изстине боба е готов.
Идеално става когато вечер си пиете питието, да заври боба и като си лягате да го изключите и го оставите в горещата фурна.
На другия ден е супер. Не е за подценяване и факта че не загаря изобщо, без да се бърка.
booooo55 - специалист
ArturDent написа:
Последния път така го направихме - всичко: боб, подправки, масло и т.н. в един голям гювеч.
Идеално става когато вечер си пиете питието, да заври боба и като си лягате да го изключите и го оставите в горещата фурна.
На другия ден е супер. Не е за подценяване и факта че не загаря изобщо, без да се бърка.
Следващия път ще пробвам твоя вариант. :partyman:
valat111 - специалист
ArturDent написа:
:partyman:
ArturDent - Почти Безобиден
Не знам дали обръщате внимание на:
Трябва ви около 1 час боба да заври...
Още 1 час да поври...
И поне 1 час да стане с поизстине ... може би 2 (два).

... НО нека да го наречем "Мързелив Боб".
Трябва му едно включване на фурната и след около час и половина, два да го изключите.
Никакви междинни операции и манипулации.
Най-доброто е че не загаря!
pet.kan - специалист
И от мен вариант на гювеча - само, че в гърне с капак
Бобът се измива, кипва се и се изхвърля водата.
Слага се в гърнето заедно с всичко останало (без домати !)
Долива се топла вода , слага се например в 22 часа на най-малкия котлон (300-400 Вт) и се включва на "1" (най-слабо), да не забравите капака
До сутринта (7 часа) е готов , и до 8-9 да седи не му пречи, не се развира поне този , който купувам

Тема "Бърза боб чорба" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: