Сарми с кисело зеле и кайма;
1 кисела зелка
2 голями глави кромид лук
1 голям морков
5-6 бр. гъби печурки
500 гр.кайма
малка чаша ориз
щипка чубрица
щипка джоджен
един телешки бульон
чаена лъжица червен пипер
супена лъжица доматено пюре
щипка черен пипер
дафинов лист
сол
олио
щипка кимьон
Отделяме листата на киселата зелка,като изрязваме по дебелите жилки.След което ги измиваме.Нарязваме на ситно лука и гъбите.Моркова настъргваме на ренде.Каймата разбъркваме с малко вода.Задушаваме лука,гъбите и моркова в дълбок тиган.След което добавяме червения пипер и доматеното пюре.Разбъркваме и добавяме каймата,телешкия бюльон и подправките.Бъркаме около 5 минути,изключваме котлона и добавяме ориза,който предварително сме изчистили и измили.След още минута,две отстраняваме от котлона.С вече изстиналата смес и зелевите листа оформяме сармите.Подреждаме в глинен гювеч,доливаме вода да покрият сърмите и слагаме да печем в умерена фурна.След около два часа ястието е готово.По желание поръсваме с магданоз.
1 кисела зелка
2 голями глави кромид лук
1 голям морков
5-6 бр. гъби печурки
500 гр.кайма
малка чаша ориз
щипка чубрица
щипка джоджен
един телешки бульон
чаена лъжица червен пипер
супена лъжица доматено пюре
щипка черен пипер
дафинов лист
сол
олио
щипка кимьон
Отделяме листата на киселата зелка,като изрязваме по дебелите жилки.След което ги измиваме.Нарязваме на ситно лука и гъбите.Моркова настъргваме на ренде.Каймата разбъркваме с малко вода.Задушаваме лука,гъбите и моркова в дълбок тиган.След което добавяме червения пипер и доматеното пюре.Разбъркваме и добавяме каймата,телешкия бюльон и подправките.Бъркаме около 5 минути,изключваме котлона и добавяме ориза,който предварително сме изчистили и измили.След още минута,две отстраняваме от котлона.С вече изстиналата смес и зелевите листа оформяме сармите.Подреждаме в глинен гювеч,доливаме вода да покрият сърмите и слагаме да печем в умерена фурна.След около два часа ястието е готово.По желание поръсваме с магданоз.