• 1
  • 2
Съвети за начинаещи готвачи.
Tisho - специалист
Здравейте.Купих си 6 килограма телешки сърца,5 направих на пастърма а от останалото искам да направя малко кайма.Та питането ми е колко свинско месо да сложа на 1 кг сърца.Мислех около 2 кг,но ако някой е правил нещо подобно ще съм благодарен да сподели.Каймата ще я ползвам за скара,ако има някакво значение.Лек ден.
lordmails - специалист
Ако не е много тлъсто може 2 но ако е по мазничко свинското мах 1.5 кг.
За скара и барбекю е идеално съотношението.
Ако можеш би ли дал рецептата за пастърмичката. Успех
Tisho - специалист
Благодаря за отговора,в магазина попитах и там ми казаха най много 2кг свинско,а колкото до пастърмата рецептата я намерих някъде в интернет.Там пишеше,че трябва да се държат 36 часа в едра сол,но аз я държа 24 после изплаквам, и подправки само червен пипер черен и чубрица.Всичко на око правя,но става доста вкусно мезе за вино,и не само.
lordmails - специалист
Aз също ти благодаря за отговора такава е и моята но с повече подправки, на вкус.
илко илиев - специалист
колега и аз съм от рз.аз пък правя конска пъстърма и съм доволен.
lordmails - специалист
илко илиев написа:
колега и аз съм от рз.аз пък правя конска пъстърма и съм доволен.
Не съм правил,но съм опитвал много ми харесва. Някъде в Стражец продавали конско но немога да се снабдя ,иначе ще пробвам с амо да намеря.
илко илиев - специалист
още като влезеш в стражец първия магазин питаш за месо за пъстърма и после правиш.
lordmails - специалист
илко илиев написа:
още като влезеш в стражец първия магазин питаш за месо за пъстърма и после правиш.
Благодаря ,ще пробвам само да имам път на там.
dido uzunov - специалист
lordmails написа:
Ако не е много тлъсто може 2 но ако е по мазничко свинското мах 1.5 кг.
За скара и барбекю е идеално съотношението.
Ако можеш би ли дал рецептата за пастърмичката. Успех
Няма ли да е малко жилавичка такава кайма.
lordmails - специалист
Изобщо не е жилава даже е идеална,На вкус не можеш да резбереш от какво е направена ако е овкусена и смляна както трябва . Като опиташ ще питаш за още.
  • 1
  • 2

Тема "Кайма от телешки сърца" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: