Погледнете към кутията за хляб, вижте дали е пресен, провререте запасите си от олио, червен пипер и сол и ако всичко е наред, значи вече имате необходимите продукти за ястието, наречено „циганска” баница.
Начин на приготвяне:
Нарежете хляба на не прекалено тънки филийки. Поръсете върху тях червен пипер и сол на вкус. След това сипете отгоре малко олио и разнасете всичко с пръст докато попие хубаво в хляба. По желание може да поръсите с чубрица или черен пипер.
Подходящото питIе е чаша студена вода, за по-жадните, може и студена бира.
Добър апетит!
Начин на приготвяне:
Нарежете хляба на не прекалено тънки филийки. Поръсете върху тях червен пипер и сол на вкус. След това сипете отгоре малко олио и разнасете всичко с пръст докато попие хубаво в хляба. По желание може да поръсите с чубрица или черен пипер.
Подходящото питIе е чаша студена вода, за по-жадните, може и студена бира.
Добър апетит!

Прикачен файл
banica.jpg (116.69 KиБ) Видяна 10176 пъти