• 1
  • 2
Съвети за начинаещи готвачи.
sepultura - специалист
Погледнете към кутията за хляб, вижте дали е пресен, провререте запасите си от олио, червен пипер и сол и ако всичко е наред, значи вече имате необходимите продукти за ястието, наречено „циганска” баница.

Начин на приготвяне:
Нарежете хляба на не прекалено тънки филийки. Поръсете върху тях червен пипер и сол на вкус. След това сипете отгоре малко олио и разнасете всичко с пръст докато попие хубаво в хляба. По желание може да поръсите с чубрица или черен пипер.

Подходящото питIе е чаша студена вода, за по-жадните, може и студена бира.

Добър апетит! :yawinkle:

Прикачен файл

banica.jpg
banica.jpg (116.69 KиБ) Видяна 10176 пъти
limp3r - специалист
Къде ме върна не е истина :-D Колко ги ядяхме в казармата.......Трябва пак да си направя.
bisplus - специалист
А аз пък тая рецепта я знам като "студентска пържола"....ама сигурно вкуса е еднакъв! :-D
stiv1961 - майстор
В моят любим сайт за готварски рецепти я има обаче ако има ток и...респективно фурна.
http://www.receptite.com/recepta.php?r=13401
Чираче - майстор
Може ли да допълня рецептата. Добре е хляба да е препечен, и да се добави малко чили. А още по-добре, ако има няколко кръгчета от филе Елена :lol:
stiv1961 - майстор
Чираче,ти погледна ли линка,който съм постнал?Къде у циганин зехтин,чили,фурна...пък и филе ,,Елена"?То аз нямам такива екстри.....
naB4o - специалист
иииии всичко това да ти го приготвя яка мацка и да те пита искаш ли сви*ка :) егати циганския живот :)
booooo55 - специалист
naB4o написа:
иииии всичко това да ти го приготвя яка мацка и да те пита искаш ли сви*ка :) егати циганския живот :)
Само тази мацка да не се окаже циганин травестит,че тогава :butthead: :-D

Ако позволи автора,за лятото бих прибавил и един пресен градински домат. :wink:
lybaka7821 - помощник
И гньетена чушка със сиренье.+една ракия.
  • 1
  • 2

Тема "Циганска Баница" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: