При слагането на зелето ми се видя леко безсолен разтвора.Мерих, смятах килограми, но го пресолих и то доста. Захвана го и студа и позакъсня с узряването. Та се чудя ако източа част от разтвора и долея с вода, дали ще се получи или ще разваля цялото количество. Също ако доливам дали да е топла или студена водата.Ако някой е "лекувал" пресолено зеле и има опит да даде акъл.
OwnerBG написа:При слагането на зелето ми се видя леко безсолен разтвора.Мерих, смятах килограми, но го пресолих и то доста. Захвана го и студа и позакъсня с узряването. Та се чудя ако източа част от разтвора и долея с вода, дали ще се получи или ще разваля цялото количество. Също ако доливам дали да е топла или студена водата.Ако някой е "лекувал" пресолено зеле и има опит да даде акъл.Зелето не ти е закъсняло заради солта - и при мен закъсня (за първа година), но не знам каква е точната причина (със сигурност не е сбъркана доза сол и вода).
Пресоленото зеле изкарва до по-дълго, примерно края на Март, че и по-нататък, но ако на вкус те дразни спокойно можеш да извадиш част от чорбата и да добавиш вода на нейно място - мисля, че дали ще е топла или студена е без значение, важното е да го преточиш за да осигуриш еднаква гъстота на разтвора.
Успех!