1 кг. Брашно
4 голями или 5 малки яйца (отделяме един жълтък на страна)
125 гр. Масло
400 мл. Прясно мляко
Една чаени лъжици сол
Една чаени лъжици захар
Кубче прясна мая
Пресяваме брашното в голяма тава.Посоляваме и оформяме в средата кладенче.Маята размиваме с половината хладко прясно мляко, захарта и една чаена лъжичка брашно.Оставяме на страна да набъбне,след което разбъркваме с останалото мляко и яйцата.Изсипваме сместа в направеното кладенче от брашното.Замесваме тестото и оставяме да втаса.След което го замесваме от ново.Готовото тесто разделяме на шест равни части.Две места по три.Всяка част разточваме и намазваме с разтопено масло,Така че да се получат по две купчинки с по три реда.После навиваме копчинките на рула.Отрязваме четрите края на двете рула и ги поставяме в средата на намазнената с масло тава.Остатъка от рулата нарязваме на правоъгалници, които нареждаме около краищата в тавата.Оставяме на топло да втаса питката.Да увеличи два пъти обема си.Намазваме от горе с останалия ни жълтък и слагаме да печем, в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути.Когато стане готова, питката я покриваме с мокра кърпа.
4 голями или 5 малки яйца (отделяме един жълтък на страна)
125 гр. Масло
400 мл. Прясно мляко
Една чаени лъжици сол
Една чаени лъжици захар
Кубче прясна мая
Пресяваме брашното в голяма тава.Посоляваме и оформяме в средата кладенче.Маята размиваме с половината хладко прясно мляко, захарта и една чаена лъжичка брашно.Оставяме на страна да набъбне,след което разбъркваме с останалото мляко и яйцата.Изсипваме сместа в направеното кладенче от брашното.Замесваме тестото и оставяме да втаса.След което го замесваме от ново.Готовото тесто разделяме на шест равни части.Две места по три.Всяка част разточваме и намазваме с разтопено масло,Така че да се получат по две купчинки с по три реда.После навиваме копчинките на рула.Отрязваме четрите края на двете рула и ги поставяме в средата на намазнената с масло тава.Остатъка от рулата нарязваме на правоъгалници, които нареждаме около краищата в тавата.Оставяме на топло да втаса питката.Да увеличи два пъти обема си.Намазваме от горе с останалия ни жълтък и слагаме да печем, в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути.Когато стане готова, питката я покриваме с мокра кърпа.
Последна промяна от booooo55 на ср мар 23, 2011 5:01 pm, променено общо 1 път.