• 1
  • 2
Съвети за начинаещи готвачи.
booooo55 - специалист
1 кг. Брашно
4 голями или 5 малки яйца (отделяме един жълтък на страна)
125 гр. Масло
400 мл. Прясно мляко
Една чаени лъжици сол
Една чаени лъжици захар
Кубче прясна мая

Пресяваме брашното в голяма тава.Посоляваме и оформяме в средата кладенче.Маята размиваме с половината хладко прясно мляко, захарта и една чаена лъжичка брашно.Оставяме на страна да набъбне,след което разбъркваме с останалото мляко и яйцата.Изсипваме сместа в направеното кладенче от брашното.Замесваме тестото и оставяме да втаса.След което го замесваме от ново.Готовото тесто разделяме на шест равни части.Две места по три.Всяка част разточваме и намазваме с разтопено масло,Така че да се получат по две купчинки с по три реда.После навиваме копчинките на рула.Отрязваме четрите края на двете рула и ги поставяме в средата на намазнената с масло тава.Остатъка от рулата нарязваме на правоъгалници, които нареждаме около краищата в тавата.Оставяме на топло да втаса питката.Да увеличи два пъти обема си.Намазваме от горе с останалия ни жълтък и слагаме да печем, в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути.Когато стане готова, питката я покриваме с мокра кърпа.

Прикачен файл

1.JPG

Прикачен файл

2.JPG

Прикачен файл

3.JPG

Прикачен файл

4.JPG

Прикачен файл

5.JPG
Последна промяна от booooo55 на ср мар 23, 2011 5:01 pm, променено общо 1 път.
booooo55 - специалист
1

Прикачен файл

6.JPG

Прикачен файл

7.JPG

Прикачен файл

8.JPG
mumar - специалист
Що така си мисля, че и рулото Стефани си го правил в същата тенджерка? :?
dechev - специалист
Човека омесил леб да се снимаш с него, ти тавата гледаш.
Бравос!Сичко описано, снимано, като му потребе на човек "щрак" види ...... и те тека.
booooo55 - специалист
Тя тая тава що манджи е видяла. :-D
mumar - специалист
Абе женска му работа... Какво му показваш, а то за какво си мисли!
А ляба е чудесен! :2thumbs:
Потекоха ми лигите като на охлюв!
Радвам се да видя майсторски клас!
silllveto - Майсторица
dechev написа:
Човека омесил леб да се снимаш с него, ти тавата гледаш.
Бравос!Сичко описано, снимано, като му потребе на човек "щрак" види ...... и те тека.
+1
Те тва е! Евала! :prayer:
booooo55 - специалист
Щом и каката впечатлих с питката :roll: то предполагам добре съм се справил.
  • 1
  • 2

Тема "Питка Хризантема" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: