Съвети за начинаещи готвачи.
booooo55 - специалист
700-800 гр. свинско месо (врат или бут)
три стръка праз
две глави лук
два моркова
две червени чушки
около 300 гр. печурки
олио
щипка черен пипер
щипка червен пипер+една чаена лъжица
сол
две щипки чубрица или джоджен
магданоз
дафинов лист


Нарязваме месото на голями парчета, като ги овкусяваме с черния и щипка от червения пипер,щипка сол и малко олио.Оставяме на страна да попият добре подправките и слагаме да пържим в згорещена мазнина.Месото се пържи до зачервяване.Нарязваме чушките и морковите на ленти,кромидия лук на полумесеци,а праза на парчета около 3 сантиметра.Изваждаме месото от тигана и на негово място в същата мазнина запържваме зеленчуците без гъбите.Преди да отстраним тигана от котлона слагаме и лъжичката с червения пипер,като разбъркваме няколко пъти и отстраняваме тигана.В глинено гюведже прибавяме месото,едро нарязаните гъби,запържените зеленчуци,сол на вкус,дафиновия лист и чубрицата, като доливаме вода в зависимост от това дали искаме по гъста манджа или да е с повечко бульон.Печем в предварително загрята фурна на 180-200 градуса около час и половина.Накрая поръсваме с магданоз.

Прикачен файл

f.jpeg

Тема "Свинско със зеленчуци" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: