Купих само Гулия, малко е старичка, с кора. Смятам да и обеля горния слой и да напълня два три буркана с нея, но не ми идва на ум какво да долея в бурканите, че да стане хубава марината
. Някакви идеи?

Стефан написа:Нищо не пречи да направиш опит, но аз не съм чувал за туршия от гулия/някъде името е алабаш/. Същото е да се консервира ряпа. И двете се ядат пресни. Съхраняват се в прясно състояние. Имаше май тема за това.Гулия е земна ябълка, не е алабаш. Алабаш е нещо средно между ряпа и зелка ... А гулията е като картоф, твърд и хрупкав като морков, с лек ябълков вкус.
n_a написа: Гулия е земна ябълка, не е алабаш. Алабаш е нещо средно между ряпа и зелка ... А гулията е като картоф, твърд и хрупкав като морков, с лек ябълков вкус.В различни райони има различни имена. Все пак, за мен земната ябълка си е земна ябълка, а гулията е алабаш.
Сурово се хрупа. Не пречи и на туршия. Почти всичко става на туршия.
Ако питащият е притеснен от "стария" вид на гулията, просто да я измие и в кесийка в хладилника. Ще "живне".
Прикачен файл
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: