Не знам защо, но цял ден ми се върти в главата, че ми се яде шкембе чорба. Обаче не да ида в кръчмата, а сам да си направя
От една страна какво толкова - една чорба ... ама любителите знаят че има разлика от тук до луната и обратно между различните майстори, които я правят. Има и тук майстори които да споделят точна рецепта и тънкостите за направата.
Чета в интернет различни рецепти - с прясно мляко, с кисело мяко ... мoже би е най-добре да се пробват различни варианти.
Друг въпрос - продават го сурово и сварено, изчистено и нарязано. Във втория вариант да приема ли че не е нужно да се вари много (колкото да си пусне бульона)
Друга разлика, която забелязвам е че в някои кръчми го сипват готово от тенджерата, а другаде сипват само чорбата от тенджерата и слагат шкембето след това

Чета в интернет различни рецепти - с прясно мляко, с кисело мяко ... мoже би е най-добре да се пробват различни варианти.
Друг въпрос - продават го сурово и сварено, изчистено и нарязано. Във втория вариант да приема ли че не е нужно да се вари много (колкото да си пусне бульона)
Друга разлика, която забелязвам е че в някои кръчми го сипват готово от тенджерата, а другаде сипват само чорбата от тенджерата и слагат шкембето след това
