Съвети за начинаещи готвачи.
ba6ticata - специалист
Подготвена от корнишони,зел.домати,карфиол и мн.други вече от три дни започна ферментацията.Забелязах,че водата започва да се провлачва.Въпроса ми е дали да подменя сока (с нова вода и сол) или да добавя сол(сложил съм по 40гр/литър),тъй като предполагам,че съм сбъркал дозировката и обикновено провлачването е от недостатъчно сол.
Стефко - специалист
На зелена туршия аз слагам 7% сол спрямо количеството на водата, и 4% на кисело зеле
ba6ticata - специалист
Благодаря за бързия отговор.Ще увелича солта на 70гр./литър,но ще сменя и сока докато не е увредил зеленчуците.
pet.kan - специалист
сокът няма да увреди нищо, добави нужната сол, слагат се и 10-15 зърна бял синап на буркан 800 мл, в зависимост от съдовете и вкуса сметни колко да сложиш

Тема "Въпрос за туршия?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: