Продукти група А
половин свинска рибица,
заден ляв бут - около 15 кг
врат с кост и без кост - по 10-15 пържоли от вид
3 глави лук
микс подправка за барбекю
краставици -5 кг
домати -5кг
ракия - 2л
бира - 4 л.
Вино - една 10 л туба
Продукти група В
2 свински крачета
2 свински уши
средно голяма свинска глава
1 глава лук
2- 3 зърна черен пипер
3- 4 дафинови листа
1- 2 зърна бахар
2 яйца
200мл кисело мляко
100г ориз
1 корен хрян
100мл оцет
3 скилидки чесън
1ч.л. сол
50 мл готварска сметана ,
100 г стерилизирани печурки ,
2 домата ,
1 глава лук ,
2–3 с. л. олио (40 мл) ,
300 г брашно ,
1 яйце ,
1 ч.ч. сладко (от сливи или ягоди,малини)
1 ч.ч. топла вода
4 с.л. оцет
6 с.л. олио
1/2 пакетче канела
2 1/2 ч.ч. брашно
1 с.л. сода за хляб
100 г кисело мляко ,
1 щипка сода за хляб
1000 гр свинско месо
750 гр телешко месо
250 гр сланина
3 ч.л. кимион
5 гр захар
25 бр. черен пипер на зърна
40 гр сол за консервиране
ВНИМАНИЕ :
Този списък може да продължи още доста,
затова дайте на някой друг да го чете, а вие вземете продуктите от първа група и направете една хубава скара през това време.
А ако някой е прочел наистина целия списък от група В, за награда получава истинска рецепта за пача
Продукти:
2 свински крачета
2 свински уши
1 глава лук
2- 3 зърна черен пипер
3- 4 дафинови листа
1- 2 зърна бахар
2 яйца
200мл кисело мляко
100г ориз
1 корен хрян
100мл оцет
3 скилидки чесън
1ч.л. сол
Приготвяне:
Свинските крачета и уши се измиват много добре.
Добавят се и ушите и се налива 1лт вода. Похлупват и след като заври водата се оставя още 60 минути на бързо варене, докато се сварят краката.
Изваждат се краката и ушите, а бульона се прецежда. В същия съд слагате месото от краката и ушите, налива се бульона, слага се зърна черен пипер, бахар и дафинов лист, 1/2ч.л. сол, затваря се. Добавя се лукът, нарязан на ситно и 100 грама ориз и се вари още час на средна тепература (може и повече )
Застройване на пачата. Разбиват се яйца с кисело мляко. Гребва се черпак от бульона и се слага към разбитите яйца. Разбърква се. Добавя се още 1 черпак, след което подготвената застройка се връща отново в супата. Разбъркава се добре. Хрянът се настъргва на дребно на ренде. Скилидките чесън се счукват с 1/2ч.л. сол, в хаванче на крем. Настърганият хрян и разбит чесън се обединяват и се заливат със 100мл оцет. Разбъркват се съставките, след което се сервира в сосиера. В купички се сервира от свареното месо и черпак от застроения бульон. Всеки може да си подправи чорбата с оцетния сос.
И да ви е сладко, ако не ви е стигнала скарата с продуктите от група A
половин свинска рибица,
заден ляв бут - около 15 кг
врат с кост и без кост - по 10-15 пържоли от вид
3 глави лук
микс подправка за барбекю
краставици -5 кг
домати -5кг
ракия - 2л
бира - 4 л.
Вино - една 10 л туба
Продукти група В
2 свински крачета
2 свински уши
средно голяма свинска глава
1 глава лук
2- 3 зърна черен пипер
3- 4 дафинови листа
1- 2 зърна бахар
2 яйца
200мл кисело мляко
100г ориз
1 корен хрян
100мл оцет
3 скилидки чесън
1ч.л. сол
50 мл готварска сметана ,
100 г стерилизирани печурки ,
2 домата ,
1 глава лук ,
2–3 с. л. олио (40 мл) ,
300 г брашно ,
1 яйце ,
1 ч.ч. сладко (от сливи или ягоди,малини)
1 ч.ч. топла вода
4 с.л. оцет
6 с.л. олио
1/2 пакетче канела
2 1/2 ч.ч. брашно
1 с.л. сода за хляб
100 г кисело мляко ,
1 щипка сода за хляб
1000 гр свинско месо
750 гр телешко месо
250 гр сланина
3 ч.л. кимион
5 гр захар
25 бр. черен пипер на зърна
40 гр сол за консервиране
ВНИМАНИЕ :
Този списък може да продължи още доста,

затова дайте на някой друг да го чете, а вие вземете продуктите от първа група и направете една хубава скара през това време.
А ако някой е прочел наистина целия списък от група В, за награда получава истинска рецепта за пача
Продукти:
2 свински крачета
2 свински уши
1 глава лук
2- 3 зърна черен пипер
3- 4 дафинови листа
1- 2 зърна бахар
2 яйца
200мл кисело мляко
100г ориз
1 корен хрян
100мл оцет
3 скилидки чесън
1ч.л. сол
Приготвяне:
Свинските крачета и уши се измиват много добре.
Добавят се и ушите и се налива 1лт вода. Похлупват и след като заври водата се оставя още 60 минути на бързо варене, докато се сварят краката.
Изваждат се краката и ушите, а бульона се прецежда. В същия съд слагате месото от краката и ушите, налива се бульона, слага се зърна черен пипер, бахар и дафинов лист, 1/2ч.л. сол, затваря се. Добавя се лукът, нарязан на ситно и 100 грама ориз и се вари още час на средна тепература (може и повече )
Застройване на пачата. Разбиват се яйца с кисело мляко. Гребва се черпак от бульона и се слага към разбитите яйца. Разбърква се. Добавя се още 1 черпак, след което подготвената застройка се връща отново в супата. Разбъркава се добре. Хрянът се настъргва на дребно на ренде. Скилидките чесън се счукват с 1/2ч.л. сол, в хаванче на крем. Настърганият хрян и разбит чесън се обединяват и се заливат със 100мл оцет. Разбъркват се съставките, след което се сервира в сосиера. В купички се сервира от свареното месо и черпак от застроения бульон. Всеки може да си подправи чорбата с оцетния сос.
И да ви е сладко, ако не ви е стигнала скарата с продуктите от група A
