• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Съвети за начинаещи готвачи.
ХУЛИГАНЮ2 - специалист
Добър вечер(от моя гледна точка)!
Случайно някой да има технология за получаване на етилов алкохол от зърнени култури(царевица,ечемик,жито,просо и т.н.)?Ама точна технология,а не експериментална,че от 4 часа ровя и нищо не излиза. :?
ХУЛИГАНЮ2 - специалист
Много полезен материал.Благодаря!Обаче това са технологии за бърбън.Мен ме интересува само спирта.Без аромат,без вкусови качества.
Гледах преди време по Дискавъри как го правят,ама тогава не обърнах голямо внимание.Ползваха царевично брашно.Варят го,после му добавят ензими.След това го оставят 48 часа да втасва.После го дестилират.Обаче ми трябват точните пропорции и времена,а не ги намирам вече втори ден.
ebahti - майстор
А някой да знае направо от къде може да се купи чист етилов алкохол на добра цена? :roll: http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=% ... A&cad=rja- е ти филмчето от дискавъри
valentor - специалист
От аптеката. Абсолютно медицински чист. В дъбово буре. Няколко месеца. Постепенно разреждан до към 41-43 алк. градуса.
На бутилка от 750 и наливаш 600 от отлежалия спирт, + 100 от виски по избор + няколко капки аромат за виски и доливаш правилна вода.
Резултатът ще Ви изненада.
Проверено !!!
Митовете "ти пиеш спирт" ги оставете за другите !
valentin114 - специалист
valentor написа:
От аптеката. Абсолютно медицински чист. В дъбово буре. Няколко месеца. Постепенно разреждан до към 41-43 алк. градуса.
На бутилка от 750 и наливаш 600 от отлежалия спирт, + 100 от виски по избор + няколко капки аромат за виски и доливаш правилна вода.
Резултатът ще Ви изненада.
Проверено !!!
Митовете "ти пиеш спирт" ги оставете за другите !
Дай адреса на аптеката, ако обичаш :) АДРЕС/З/ .....със с ли се пише, или със з????
valentor - специалист
Не е конкретна аптека, а е конкретно „медицински спирт”, по възможност 95 градуса
ebahti - майстор
valentor написа:
Не е конкретна аптека, а е конкретно „медицински спирт”, по възможност 95 градуса
Айде сподели ако обичаш -от коя аптека се купува и колко струва ,щото аз където съм питал-нема!!! :evil:
8180 - майстор
Ако няма нещо ново, би трябвало във всяка аптека да го дават, ако заредят.
Преди година поисках за технически цели 2-3 шишенца - такива бях взимал и преди. После попитах до кога работят, ако не ми стигне. Услужливо ми предложиха да си взема литър в стъклено шише - май излезе и по-евтино. По памет 7-8лв./литър.
Апропо, по-добре се справя от техническия с остатъци от винетки, фоилия и под - вероятно заради градусите.

П.П. Конкретната аптека беше на Симеон, посока от пазара към М. Луиза малко преди Луиза по дясната страна.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Зърнен спирт" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: