Привет!
Много се приказва напоследък за балсамовия оцет. Преди време за първи път опитах - странен на вкус, но не ми направи особено впечатление. В петъка обаче бяхме на гости и приятелчето овкуси едно китайско зеле с риба тон с такъв оцет и ... салатката ми хареса.
В събота реших да се отдам на творчество и мисля, че успях да получа същия вкус. Може пък да вземе някой друг да опита и да му хареса
В 100 мл вода, оставена да заври, сложих 4 супени лъжици захар, разбърках и оставих да изстине. След това добавих 100 мл ябълков оцет, 25 мл светъл соев сос и 10 мл лимонов сок.
Концентрацията е като на обикновения купешки балсамов оцет (добре отлежал не съм опитвал), но като цена излиза доста по-надолу. Мисля да добавя и малко зехтин в следващата "порция".
Много се приказва напоследък за балсамовия оцет. Преди време за първи път опитах - странен на вкус, но не ми направи особено впечатление. В петъка обаче бяхме на гости и приятелчето овкуси едно китайско зеле с риба тон с такъв оцет и ... салатката ми хареса.
В събота реших да се отдам на творчество и мисля, че успях да получа същия вкус. Може пък да вземе някой друг да опита и да му хареса

В 100 мл вода, оставена да заври, сложих 4 супени лъжици захар, разбърках и оставих да изстине. След това добавих 100 мл ябълков оцет, 25 мл светъл соев сос и 10 мл лимонов сок.
Концентрацията е като на обикновения купешки балсамов оцет (добре отлежал не съм опитвал), но като цена излиза доста по-надолу. Мисля да добавя и малко зехтин в следващата "порция".