Съвети за начинаещи готвачи.
stiv1961 - майстор
Търсих из форума и намерих рецепта за ,,мързелива вишновка". Обаче се оказва, че моята още по- мързелива/ зависи кой бере вишните :-D /. Та ето и рецептата, в събота ще покажа снимки:
2 кг добре узрели вишни
1 кг захар
1 л 50 градусова ракия без дъх (или медицински спирт)
по желание
карамфилчета, канела на пръчици, 1 индийско орехче
задължително няколко вишневи листа

Измийте и изчистете вишните. Поставете ги в буркани или бутилки с широко гърло и ги посипете със захарта. Прибавете ароматите, разтръскайте буркана да се смеси захарта с вишните. Затворете буркана с марля и сложете на слънце за около 1 седмица.
След което го залейте с ракията.
След 4 – 5 седмици прецедете ликьора и го налейте в бутилки.
Наздраве :partyman:
Стефко - специалист
Много са тия 50 градуса за вишновка. Бабите си правят вишновка около 25-30 градусова.
stiv1961 - майстор
Бабите правят ментовката със слаба ракия, ама за нея...... другата седмица, че сега ще ни станат много коктейлите :partyman:
iivanov - майстор
При нас вишновката се прави с по-слаба ракия и без миризми.Сравнително разпространено е питието"буле".Там в по-голяма съдина слагаш ракия,захар и всички плодове,които ти ражда градината,през целия сезон.Държи се на слънце.

Тема "Вишновка" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: