Този раздел е пълен с вкусотии и за да се подобри навигацията, предлагам да има фотогалерия с линк към темите с рецептите, от които са снимките
Така ще може да се избира на око.
Ябълков Пай с бутертесто

Продукти : 1кора бутертесто, 2-3 ябълки, орехи, захар
Прави се карамел, добавят се ябълките настъргани и изстискани,
врътват се няколко минути в тигана с карамела и натрошени наситно орехи
(може да се сложат и 2-3 натрошени бисквити, ако искате да е по-сухо)
Кората се слага в тава и сместа се разстила върху нея.
Ако остане тесто - правите ленти и слагате отгоре.
Пече се на 150-200"С фурна и накрая може да се поръси с пудра захар.
Обикновена печена тиква с кора

Тиква, вода, захар
Иновацията е, че тиквата се прерязва почти до кората, за да се пече по-лесно, а и така задържа повече захар и карамел
1 пръст вода в тавата, поръсване със захар на парчетата и печене
Ако изври водата и захарта в тавата почне да карамелизира, се добавя още малко вода
Докато се пече, може да се поливат парчетата с карамеления сок от тавата.
Накрая, малко преди вадене, може да се поръси още захар за по-доббър вид.
МАКАРОНИ НА ФУРНА

1 пакет макарони, 750 мл прясно мляко, 5 яйца, 2 пак.ванилия, буца сирене, захар
Полусварените макарони с заливат с разбита смес от мляко, яйца, ванилия и захар + натрошено сирене
Пече се и се яде.
Така ще може да се избира на око.
Ябълков Пай с бутертесто

Продукти : 1кора бутертесто, 2-3 ябълки, орехи, захар
Прави се карамел, добавят се ябълките настъргани и изстискани,
врътват се няколко минути в тигана с карамела и натрошени наситно орехи
(може да се сложат и 2-3 натрошени бисквити, ако искате да е по-сухо)
Кората се слага в тава и сместа се разстила върху нея.
Ако остане тесто - правите ленти и слагате отгоре.
Пече се на 150-200"С фурна и накрая може да се поръси с пудра захар.
Обикновена печена тиква с кора

Тиква, вода, захар
Иновацията е, че тиквата се прерязва почти до кората, за да се пече по-лесно, а и така задържа повече захар и карамел
1 пръст вода в тавата, поръсване със захар на парчетата и печене
Ако изври водата и захарта в тавата почне да карамелизира, се добавя още малко вода
Докато се пече, може да се поливат парчетата с карамеления сок от тавата.
Накрая, малко преди вадене, може да се поръси още захар за по-доббър вид.
МАКАРОНИ НА ФУРНА

1 пакет макарони, 750 мл прясно мляко, 5 яйца, 2 пак.ванилия, буца сирене, захар
Полусварените макарони с заливат с разбита смес от мляко, яйца, ванилия и захар + натрошено сирене
Пече се и се яде.