Съвети за начинаещи готвачи.
mitron - специалист
Здравейте искам да попитам колко струва един казан за варене на ракия и какви са критериите за да е добър и откъде мога да си купа(нищо не разбирам)
dadko - майстор
виж ето този сайт: http://www.rakiyata.com/forum/
Казана е най-добре да е меден. В София съм виждал да продават едни мургавели на животинския пазар на подуене, който се организира всяка събота. Желателно е когато си купуваш- да носиш със себе си и един магнит.
Илчо Илиев - майстор
Цена? Все едно да питаш колко струва една кола, може и 300лв,може и 30000....
Щом не си наясно с нещата,ЗАДЪЛЖИТЕЛНО вземи с теб някой който разбира от това, иначе мангалите ще те мятат на асмалъка яко и гаранция ще си изгорял...
За домашни нужди казан 100-120л е най-добрия вариант, да е 100% мед е най-добре,но е и най-скъпия вариант..Доста колеги и аз ползваме казани от други метали, като някои части са медни-капак, серпентина, лула...
Моя казан е от перални,като капака е от дъно на пералня,но лулата и серпентината са медни и ракията си е добра...
Има казани направени от неръждавейка с меден капак..
Пак ти казвам, ако не си наясно с нещата ,вземи някой ,че идея нямаш колко добри манипулатори са мангалите,а иначе са страшни химици, обикновено тенеке го докарват на цвят също като бакър...
По нашия край доста изгоряха и сега си имат ръждясал казан за една камара пари..
VLADO66 - майстор
http://www.kazanizarakia.com/-Ако нямаш опит си вземи и устройство за отделяне на вредните алкохоли.
gechev - специалист
И накрая ела при мен да си вземеш полистиролбетон да го опаковаш за Енергийна ефективност. :-D
mitron - специалист
благодаря ви момци за информацията но май при мангалите няма да хода щото вярно ще ме пратат на водопой както нищо не разбитам ,а иначе ракийка си пийвам като е по студено или има хубава шопска салатка :roll: идеята ми е да събера тази година 2-3 от по 200кг казана със сливи и да пробвам да си направа ракия ама без казан пък и скъпи върват тия пущини
iivanov - майстор
Ако това ти е идеята,около София все някъде ще има казани.Дай 15-30 лв/казан и си свари ракията.
gechev - специалист
За сливова направи двойна преварка. Става по блага и здравословна.

Тема "Казани за ракия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: