Съвети за начинаещи готвачи.
booooo55 - специалист
За блата

2- бр.малки бисквити Житен дар об.
125 гр.масло
3-бр. Супени лъжици захар

За плънката

700-800 гр. Сирене Филаделфия
4- бр. Яйца
400 гр. Заквасена сметана
Чаена чаша захар
2-бр. Супени лъжици брашно
2-бр. Ванилия

Конфитюр от боровинки

От натрошените бисквити,захарта за блата и маслото, което разтопяваме в микровеле, оформяме блат в форма за печене-28 сантиметра.Печем на 200 градуса около 3-5 минути.

В дълбока купа слагаме сиренето.Добавяме 200 гр. от сметаната,захарта,брашното и ванилията и разбъркваме.След което добавяме предварително разбитите яйца и бъркаме на ръка, до получаване на хумогена смес.Получената смес изсипваме в предварително изпечения блат в формата и печем на 160-180 градуса на средна фурна за около половин час или до като средата на кейка не придобие консистенцията на желе.След което оставяме да изтине и прибираме в хладилника за 12 часа.Изваждаме кейка в чиния, като намазваме с останалата-200 грама сметана и с конфитюр от боровинки.

Прикачен файл

P1090619.JPG

Прикачен файл

P1090620.JPG

Прикачен файл

P1090622.JPG

Тема "Чийзкейк" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: