• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Съвети за начинаещи готвачи.
Добър вечер, интересува ме при аериране на ракията с помпичка съда с ракията трябва ли да е затворен или както в моя случай пластмасова туба със или без капачка?
Lisko - майстор
нед ное 05, 2017 10:37 pmsstefanov написа:
Със сливови клечки пак става хубав цвят. Пробвали ли сте го?
Ако вкарам сливови клечки във водка Смирнофф, ще създаде ли илюзия за сливова?
nikolson - майстор
вт окт 15, 2019 4:16 amLisko написа:
Ако вкарам сливови клечки във водка Смирнофф, ще създаде ли илюзия за сливова?
Зависи от въображението на пияча и количеството изпита водка. :wink:
ZMeyGorianin - майстор
вт окт 15, 2019 12:23 ammarti_westside написа:
Добър вечер, интересува ме при аериране на ракията с помпичка съда с ракията трябва ли да е затворен или както в моя случай пластмасова туба със или без капачка?
http://www.rakiyata.com/forum/search.ph ... =titleonly
plamen6703 - майстор
вт окт 15, 2019 12:23 ammarti_westside написа:
Добър вечер, интересува ме при аериране на ракията с помпичка съда с ракията трябва ли да е затворен или както в моя случай пластмасова туба със или без капачка?
Какво искаш да постигнеш като аерираш ракията, ефекта ще е същият като да не я аерираш. Огледай си казана, съдовете, материала, виж какво изсипваш в каза за варене, как изглежда и честно да ти кажа, има вероятност ако осмислиш това, което виждаш да се откажеш да пиеш домашна ракия.
Аз варя ракия, но много рядко пия домашна ракия, пия само концентрати като предпочитам на първо място водка, след това мастика и уиски. Домашната ракия е толкова вредна, че ако човек мисли за себе си не би си причинил такова зло да пие домашно изварена ракия, но всичко е въпрос на разбиране и вкус.
Пази си здравето и успех! :partyman:
Pgv64 - специалист
вт окт 15, 2019 12:25 pmplamen6703 написа:
вт окт 15, 2019 12:23 ammarti_westside написа:
Добър вечер, интересува ме при аериране на ракията с помпичка съда с ракията трябва ли да е затворен или както в моя случай пластмасова туба със или без капачка?
Какво искаш да постигнеш като аерираш ракията, ефекта ще е същият като да не я аерираш. Огледай си казана, съдовете, материала, виж какво изсипваш в каза за варене, как изглежда и честно да ти кажа, има вероятност ако осмислиш това, което виждаш да се откажеш да пиеш домашна ракия.
Аз варя ракия, но много рядко пия домашна ракия, пия само концентрати като предпочитам на първо място водка, след това мастика и уиски. Домашната ракия е толкова вредна, че ако човек мисли за себе си не би си причинил такова зло да пие домашно изварена ракия, но всичко е въпрос на разбиране и вкус.
Пази си здравето и успех! :partyman:
Да бе да, вредна е много , ама ако не знаеш как да я правиш.
Комшията живя до 95 г. и цял живот е жулил домашна ракия собствено производство. Вярно ,че не прекаляваше ,но и не пропускаше! Пил съм негова и сливова и гроздова , а пък каква кайсиева правеше... , ммм , само кат се сетя и ми се допива! :mrgreen:
plamen6703 - майстор
чет окт 17, 2019 2:37 pmPgv64 написа:
Да бе да, вредна е много , ама ако не знаеш как да я правиш.
Комшията живя до 95 г. и цял живот е жулил домашна ракия собствено производство. Вярно ,че не прекаляваше ,но и не пропускаше! Пил съм негова и сливова и гроздова , а пък каква кайсиева правеше... , ммм , само кат се сетя и ми се допива! :mrgreen:
В България почти всеки /с изключение на моя милост/ знае как се прави хубава ракия и вино и прави най-хубавото вино и ракия, и може да дава акъл на другите как се прави хубаво вино и ракия. На много места съм пил домашна ракия, само на 2-3 места ми е харесала на вкус, това са двама производители от Троян и Тетевен. Тетевенската ракия като пикаеш сутрин отдолу Троянска сливова излиза :wink:
От доста време насам има места, от които можеш да си закупиш много качествени вина и ракии, които нямат нищо общо с това, което се вари по селски казани и се събира в пластмасови бидони.
Имам много голям лозов масив и от три години си наемам съд за съхранение в частен винпром, плащам си на технолог, които ми прави вино и ракия и казана ми почива.
Не се занимавам с неща, от които не разбирам и нямам нормални условия да върша качествено. :partyman:
kr1100 - майстор
[quote=plamen6703
На много места съм пил домашна ракия, само на 2-3 места ми е харесала на вкус, това са двама производители от Троян и Тетевен. Тетевенската ракия като пикаеш сутрин отдолу Троянска сливова излиза :wink:
[/quote]
Няма вече троянска сливова / няма сливи/ Има троянска ябълкова / ябълките на преса в Ч.Осъм и сока за варене .На нагорешена плоча няколко сливи и в казана - ей хубава сливова :lol:
По данни от роднини от Ч.Осъм.
hidrazin - майстор
вт окт 15, 2019 4:16 amLisko написа:
Ако вкарам сливови клечки във водка Смирнофф, ще създаде ли илюзия за сливова?
Честно казано не ми е ясно що ще развалях питието?
Водка съм оцветявал е черничеви клечки и се получава добре на цвят но забелязах промяна от към аромат.
Евентуално би е получило но с костилки от сливи.
Примерно от сушени сливи - ако намериш такива с костилки.
:partyman:
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Оцветяване на ракия..." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: