Съвети за начинаещи готвачи.
OwnerBG - специалист
Прикачен файл:
1231625_592087007499980_103321329_n.jpg
1231625_592087007499980_103321329_n.jpg (41.81 KиБ) Видяна 7335 пъти
Снимката е от фейсбук. След изпичане чушките се обливали със струя вода и така се белели. Давайте идея как да стане и да го сглобим.
mir4oto - специалист
Това е някаква абсолютна простотия според мен. Поне един кожух да му бяха сложили, сигурно за 5 кила чушки заминава една бутилка газ. А и не вярвам да пече, като чушкопека, по - скоро само ги опуква за да може да се белят.
iivanov - майстор
Не е простотия, а много интересно решение.С тази джаджа досадното белене отпада.Но наистина му липсва капак.
VLADO66 - майстор
Абе друго си е чушката да се задуши в чушкопека.
mir4oto - специалист
Така е прав си друго е да се задуши и наистина да се опече в чушкопека. Това на картинката е същото, като да ги печеш с горелката, не се опичат само се опукват за да могат да се белят, лично на мен не ми харесва. За да се подобри тая штуковина, трябват капак и изолация, за да се намали разхода на газ. Също така може да се подава отмерено количество и да се засича време за печене, така ще има предвидим и повтаряем резултат.
iivanov - майстор
Ако му се инсталира извит капак, покриващ барабана, ще се получи и задушаването, и изпичането, и икономията.Горелките не ме вдъхновяват.Може би нещо, като на газовите грилове, ще е по удачно.
VLADO66 - майстор
Барабан от пералня с горно пълнене :? ,но дали ще издържи на жегата без да се издуе :?
ivanovbg - майстор
Аз миналата година пробвах с една пърлачка в ламаринена кутия по съвет на приятел. Стават за секунди. За норматив пекнах един чувал. Става, но не омекват така като печените. Виж за номера за белене с водата не бях се сетил. Тази година по стария и изпитан метод с чушкопека. по са ми вкусни :)
iivanov - майстор
VLADO66 написа:
Барабан от пералня с горно пълнене :? ,но дали ще издържи на жегата без да се издуе :?
Трябва да е грапаво за да бели .Освен това, както разбирам, миенето става в барабана.Мисля си за ситната заварена мрежа
PS Всъщност барабана бели, а водата измива беленото.
teon - специалист
...има професионални картофобелачки на подобен принцип: вертикален цилиндър чийто вътрешни стени наподобяват шмиргел...дъното е въртящ се 'шмиргелов' диск...отгоре тече вода и отмива люспите...
mir4oto написа:
Това на картинката е същото, като да ги печеш с горелката, не се опичат само се опукват за да могат да се белят,
...все пак е голямо количество...докато се обгорят от всички страни и се опичат...

Тема "Американски чушкопек. Можем ли да го побългарим." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: