Съвети за начинаещи готвачи.
kuger - майстор
Мастори, давайте рецепти, че котки ще ги ядат май!
Mega - специалист
Това лято така ги правихме с гърците.

Фритюрник с много гореща мазнина. Овалваш в 50% царевично брашно + 50% бяло брашно и малко бакпулвер (една лъжичка). Овалваш калмарите, чакаш десет минути да набъбнат. Топиш буквално за секунди, макс минута и вадиш - ако седят много стават на гума. След това на кухненска хартия да обере мазнината.

След това правиш следния сос (върви и на риба, миди и всичко морско)

- 100 грама зехтин
- лимон 30 грама
- копър половин връзка
- чесън 2-3 скилидки
- черен пипер
- и босилек или риган по желание една щипка


Това го пасираш с пасатора докато стане еднообразна смес. Поливаш и лапаш. ;)
kuger - майстор
Примамливо, лесно, ще се пробва.
Мерси!
katcko - специалист
Понеже ние избягваме пърженото ги задушаваме с малко вода,зехтин,риган,сол,пипер и лук по желание.Получава се и хубаво сосче.А рецептата за соса,която е дал колегата е страшна и подхожда наистина към всички морски деликатеси.
kuger - майстор
Моя грешка, забравих да уточня, че са сурови и ги замразих. Забравих, че има и пипала от октопод, парени, също са във фризера.
Не съм правил никога тези деликатеси, затова търся помощ.

Тема "Пипала от калмар??" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: