Съвети за начинаещи готвачи.
ebahti - майстор
Сложих в едно 40 л. бидонче бело грозде (врачанска теменуга,не че има значение ама да се оплача) и поради топлото време и безотговорното ми отношение - то взе че се окисели......... Та въпроса ми е как да го направя на оцет че да не ходи зян ? Ако някой знае - да споделя :?
ebahti - майстор
Аз си мислех некой дали е пробвал !
stiv1961 - майстор
Налей виното в подходящ съд, прибави натурален винен оцет/ за 40 л вино ще трябва поне 1.5 литра/, разбъркай и покрий с марля (може да се стегне с ластик). Постави съда в помещение с температура около 25 градуса. След 60 дни прецеди оцета и го разпредели в бутилки.

Тема "Как се прави оцет от вино ?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: