Взе да ми писва - ама яко
Преди време взех от МЕТРО телешко - добро филе ... е, не аржентинско - иначе едва ли и щях да питам, но филе с доста солидна цена (с надеждата да става за ядене)
Първият опит с него беше с мариноване 12 часа и 2 часа печене под фолио = Резултат - подметка. Ядохме картофите и морковите. Аз джваках подметките, за да не станат зян.
Един месец почивах и събирах инфо.
В момента на печката е втория опит със същата партида.
24 часа в марина - червено вино, кисело мляко, мед, соев сос, зехтин, олио, горчица - с две думи всичко, което открих по сайтовете
След 2 часа печене в глинен гювеч и след проба на 1 тънко парче, реших, че май пак ще си гриза джапанката, затова го преместих с все зарзавати в теджера под налягане.
Ще изкара там още час, но ако и след това не става за ядене ...... ще си го ям сам и другото отива за супа - язък за филнцето
Дайте акъл как се справяте с нашенското магазинско телешко.
Някой изобщо ял ли е крехки филенца или само телешко варено. С кола и кафе и във водка само не съм го киснал и не мисля и да пробвам докато не каже някой, който наистина е опитал.
С аржентинските меса е ясно че става различно... то и в САЩ различно се получава с крехките полусурови ... ама тук не искам и да мисля ако го оставя кърваво, как, аджеба ще го гризем.

Преди време взех от МЕТРО телешко - добро филе ... е, не аржентинско - иначе едва ли и щях да питам, но филе с доста солидна цена (с надеждата да става за ядене)
Първият опит с него беше с мариноване 12 часа и 2 часа печене под фолио = Резултат - подметка. Ядохме картофите и морковите. Аз джваках подметките, за да не станат зян.
Един месец почивах и събирах инфо.
В момента на печката е втория опит със същата партида.
24 часа в марина - червено вино, кисело мляко, мед, соев сос, зехтин, олио, горчица - с две думи всичко, което открих по сайтовете
След 2 часа печене в глинен гювеч и след проба на 1 тънко парче, реших, че май пак ще си гриза джапанката, затова го преместих с все зарзавати в теджера под налягане.
Ще изкара там още час, но ако и след това не става за ядене ...... ще си го ям сам и другото отива за супа - язък за филнцето

Дайте акъл как се справяте с нашенското магазинско телешко.
Някой изобщо ял ли е крехки филенца или само телешко варено. С кола и кафе и във водка само не съм го киснал и не мисля и да пробвам докато не каже някой, който наистина е опитал.
С аржентинските меса е ясно че става различно... то и в САЩ различно се получава с крехките полусурови ... ама тук не искам и да мисля ако го оставя кърваво, как, аджеба ще го гризем.
