Съвети за начинаещи готвачи.
filmatoplo - майстор
Здравейте някой знае ли рецепта за тестото на това козуначе :? :) .http://www.misterdoro.com/Kurtos-Kalacs ... index.html
stiv1961 - майстор
:? Трудна работа, трябва и специална фурна.
Прикачен файл:
stacks_image_82_1.png
stacks_image_82_1.png (92.75 KиБ) Видяна 1420 пъти
Ако искаш опитай по тази рецепта преведена от руски/ с гугъл преводача/:
Пет , шест яйчни жълтъци ;
Сто грама масло ;
5.10 грама суха мая ;
120-150 грама пудра захар ;
300-350 грама брашно ;
А малко сол ;
Половин чаша мляко .

Разтворете маята , като добавите малко вода. Дайте малко стойка , и след това ги добавете към млякото . Разтопете маслото , добавете маята , жълтъците , сол , пудра захар , разбъркайте всичко добре. Тогава е време да се добавя брашно . Замесете тесто и след това го даде почивка за няколко часа на топло място . След като си тесто ще се увеличава в размер на най-малко два пъти , вие сте готови да се пекат .

Сега всичко е просто . Ако се скъса къса тесто и образуват една дълга наденица , ще бъде увита около сготви предварително skalok . Можете просто да поръси следващата си самун вкусна прах , като канела, пудра захар или настъргани ядки. И вие може да го направи още след питката се пече във фурната.

Пече се във фурната малко по-дълго десет минути, петнайсет . Монитор на процеса на готвене , така че да не пропуснете момента, когато ви пита се зачервява достатъчно и е време да се получат. Температурата на пещта 180 ° може да бъде казано, и е възможно и по-малко .

Невярно като хляб е готов , го оставете да се охлади. После идва маха лесно от калъпа . Добър апетит !

filmatoplo - майстор
Благодаря Стив :) , гледам започна това да се появява като бизнес , имаше го това лято по морето , веднъж и аз си купих , те децата го изядоха де :wink: .Знам че ще ме изпревариш с експеримент , тъкмо ще кажеш как е :yawinkle: .
stiv1961 - майстор
Ааа, не ми се занимава със сладкиши, чакам с нетърпение събота да пробвам пушилнята с едно пиУе :-D

Тема "Козуначе как" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: