Като новак във форума реших да се самоизтъкна с няколко идеи било за празници, било за делници, за нашата трапеза. Знам колко чесане отива на една домакиня по нежната главица да измисли подходящо вкусно меню и затова предлагам тук да показваме идеи и да се хвалим с последните си кулинарни подвизи. Като казвам домакини, от опит знам, че отново не можем да минем без сигурната мъжка сила и опора та съм сигурна ще спомогнете и вие мъже кулинари и табиетлии. Нета е необятен откъм рецепти, но си е пък друго да го видиш доказано изпробвано и изкоментирано.
И сега идва момента да избера първата си фантасмагория за вас/държа да отбележа, че много от идеите съм почерпила от нета и благодаря за тях, но аз ще ви покажа само това, което сама съм сътворила с мойте си скромни способности и фантазии/. Ами да започнем с една разядка заради, която ми пренебрегнаха пържолите едни скъпи гости. Още им гоня карез. Необходимо ви е следното:
Хляб нарязан, хубаво е да е от онзи за тостове, но става и с франзели и въобще..хляб, масло или друга алтернативна мазнина/ аз според имам често съм смесвала или заменяла със зехтин, че и олио, че и маргарин/, чесън за който обича поне две скилидки, а може да бъде заменен и с чесън на гранули, и подправки като мойте любимите са самардала и мащерка- най често разполагам със суха. Та режа хляба на форми каквито са ми проговорили звездите и редя в тава. Маслото или избраната мазнина загрявам, но без да запържвам и овкусявам с подправките. Който не предпочете самардала да предвиди и мъничко сол. Мажа ромбовете и всякакви други форми хляб с тази смес и засилвам във фурната където на 180-200 градуса залепвам нос, че те стават бързо и трябва да се внимава. Като видя хубав златист цвят на тостчетата си вадя и поднасям със следното дип с орехи:
За него ви трябва едно пакетче крема сирене, две лъжици прясно мляко и една шепа счукани орехи. Всичкото това чудо просто минавам с пасатора и е готово.
И нали ви казвам. На едни определени сладури пържолите за основно, нещо им дойдоха в повече след това нищо подобно. Ето как изглежда в мое изпълнение:
И сега идва момента да избера първата си фантасмагория за вас/държа да отбележа, че много от идеите съм почерпила от нета и благодаря за тях, но аз ще ви покажа само това, което сама съм сътворила с мойте си скромни способности и фантазии/. Ами да започнем с една разядка заради, която ми пренебрегнаха пържолите едни скъпи гости. Още им гоня карез. Необходимо ви е следното:
Хляб нарязан, хубаво е да е от онзи за тостове, но става и с франзели и въобще..хляб, масло или друга алтернативна мазнина/ аз според имам често съм смесвала или заменяла със зехтин, че и олио, че и маргарин/, чесън за който обича поне две скилидки, а може да бъде заменен и с чесън на гранули, и подправки като мойте любимите са самардала и мащерка- най често разполагам със суха. Та режа хляба на форми каквито са ми проговорили звездите и редя в тава. Маслото или избраната мазнина загрявам, но без да запържвам и овкусявам с подправките. Който не предпочете самардала да предвиди и мъничко сол. Мажа ромбовете и всякакви други форми хляб с тази смес и засилвам във фурната където на 180-200 градуса залепвам нос, че те стават бързо и трябва да се внимава. Като видя хубав златист цвят на тостчетата си вадя и поднасям със следното дип с орехи:
За него ви трябва едно пакетче крема сирене, две лъжици прясно мляко и една шепа счукани орехи. Всичкото това чудо просто минавам с пасатора и е готово.
И нали ви казвам. На едни определени сладури пържолите за основно, нещо им дойдоха в повече след това нищо подобно. Ето как изглежда в мое изпълнение: