Най-популярната рецепта за заек...макар,че е малко трудна като изпълнение, струва си... За 5 порции- 1 заек около 1,5 кг.,1 кг балучка(дребен лук), 0,5кг. стар лук, 2 глави чесън,150-200мл олио, 10-12 зрънца чер пипер, супена лъжица червен пипер, супена лъжица сол,няколко листенца дафинов лист,250мл. вино.,0,5кг домати, 2-3 супени лъжици лютеница,2 супени лъжици брашно
Заеца се нарязва на 5 порции и се осолява. В тиган се загрява мазнината и се запражва месото, докато побелее, изважда се и се слага в глинен съд/йенска тенджера. В мазнината се запражва дребния лук докато стане прозрачен, изважда се и се слага в съда.В мазнината се запражва едро нарязания стар лук, като стане прозрачен се запражват подправките, след тях брашното, лютеницата,а накрая и доматите.Като се запърже всичко се залива с виното и така приготвената заливка се слага в съда, долива се 250-300 мл. вода, обърква се и се пече на 180-200гр. поне 2-3 ч....трябва да остане на мазнина и да е добре запекано
Последната снимка не е много хубава, но съдържанието е супер,е не и за мен де...
Заеца се нарязва на 5 порции и се осолява. В тиган се загрява мазнината и се запражва месото, докато побелее, изважда се и се слага в глинен съд/йенска тенджера. В мазнината се запражва дребния лук докато стане прозрачен, изважда се и се слага в съда.В мазнината се запражва едро нарязания стар лук, като стане прозрачен се запражват подправките, след тях брашното, лютеницата,а накрая и доматите.Като се запърже всичко се залива с виното и така приготвената заливка се слага в съда, долива се 250-300 мл. вода, обърква се и се пече на 180-200гр. поне 2-3 ч....трябва да остане на мазнина и да е добре запекано
Последната снимка не е много хубава, но съдържанието е супер,е не и за мен де...
Последна промяна от Илчо Илиев на пон мар 25, 2013 11:07 pm, променено общо 1 път.