Съвети за начинаещи готвачи.
preslav - майстор
Здравейте!
Искам да попитам дали някой се е сблъсквал с моя проблем?
Преди година си купих пасатор PHILIPS - прекрасен безшумен и мощен мотор, купчина приставки, но главното за мен беше пасатора. Заложих на марката, на това, че приставката за пасиране е метална, а не от пластмаса, че е помислено за бързото и удобно сваляне и т.н. Страностите започнаха едва когато се прибрах у дома - първият опит за майонеза се оказа безуспешен, при условие, че с китайчето не съм имал фалове до сега, вторият опит пак неуспешен, викам си аз съм нещо в грешка и така докато не започнах да си правя отново майонезата с китайчето, а PHILIPSа си остана за украса и престиж. Яде ме нещо от вътре, не ми дава покой как така китаеца ще може, а Гуро няма да може - видях една разлика във формата на приставките, грабнах ъглошлайфа и направих странични прорези на PHILIPSа - изведнъж всичко си дойде на мястото, правя майонеза за 40 сек., намя нито един пропуск от 15-20 опита. Идва ред на най-интересното - писах на "другарите" от PHILIPS, обещаха отговор да два дена, получих отговор, че ми благодарят за обратната информация и, че ще я прехвърлят към съответния отдел - от тогава (вече почти месец) ни вест, ни кост. Честито на набуталите се - иначе машинките им за подстригване стрижат вълна всякаква.
Последна промяна от preslav на ср фев 17, 2016 10:54 pm, променено общо 1 път.
wanderer - специалист
жена ми има блендер филипс, отказва да работи 2 пъти. мънкаха в сервиза, че защитата сраборвала, но не се възстановявала. след последното носене (гаранционно) казаха че сменяли мотора. оттогава да чукна на дърво вече 2 години няма проблеми. последно по нова година си купи и кухненски робот филипс. засега няма проблеми, дано не се повтори ситуацията
Chefo77 - майстор
От всичко, което имам на Philips, единствен проблем съм имал с последното - топ хлебопекарната им. Не ми казаха какво И е имало, но вече е ремонтирана. Всичко останало е перфектно. Всичко ми е от Вива колекцията.
А с нашия пасатор (HR1616) майонезата отнема около 3 минути с пасиращата приставка. Вероятно оборотите на твоя са по-ниски, отколкото на китайчето и затова не става толкова бързо, колкото с него.
И мисля, че не трябва да ни учудва, че уред дори и от топ марка дава дефекти. Никой не е безгрешен и винаги може да е правен в понеделник :)

Аааа, не съм доволен от Bodygroom-а им (първия). Бръснещатата глава е боклук и е адски скъпа като консуматив.
preslav - майстор
Chefo77 написа:
А с нашия пасатор (HR1616) майонезата отнема около 3 минути с пасиращата приставка. Вероятно оборотите на твоя са по-ниски, отколкото на китайчето и затова не става толкова бързо, колкото с него.
Намерих клипче с твоя пасатор, моят е почти същия - моторът е със същата мощност, но е само с две скорости, захвата на аксесоарите е същия, разликата е само в това, което се наложи сам да правя. Погледни чашката на пасатора, при теб има отвори на нивото на ножчето, а при мен незнайно защо няма, наложи се да правя прорези собственоръчно и това реши моментално проблема. Сега съм засичал (няколко пъти) за колко време майонезата е напълно готова - 40 секунди от натискането на копчето до отпускането му. На това му викам конструктивна недомислица.
http://www.technopolis.bg/medias/sys_ma ... 073502.jpg Така изглеждаше моята пасираща приставка, ще направя снимки как изглежда сега.
Тук би трябвало да се виждат отворите на твоята приставка http://s3emagst.akamaized.net/products/ ... c_3lku.jpg
Chefo77 - майстор
Да, видях. Е наистина е тъпо, но предполагам липсата на отвори има друго предназначение.
Тези 3 минути ми ги каза жената, да не мислиш че бия майонеза. :lol: Като се има предвид колко са ориентирани във времето и пространството жените (болшинството), няма да се учудя, ако тези 3 минути са 30 секунди.
ArturDent - Почти Безобиден
preslav написа:
...започнах да си правя отново майонезата с китайчето, а PHILIPSа си остана за украса и престиж.
Все едно PHILIPS не ги правят в Китай ?!
Че даже не го крият.
preslav - майстор
ArturDent написа:
preslav написа:
...започнах да си правя отново майонезата с китайчето, а PHILIPSа си остана за украса и престиж.
Все едно PHILIPS не ги правят в Китай ?!
Че даже не го крият.
Абсолютно вярно - на моторчето си пише, че е направено в Китай и аз не виждам нещо лошо в това. Въпросът е, че проектирането и тестването със сигурност не е от китайски инженери, а за мен това си е чиста недомислица на проектиращия. Дали всеки потребител е в състояние да си доработи машинката - на мен ми отне време да убедя жената да "разваля" прекрасната на вид приставка, в крайна сметка самата тя стигна до убеждението, че това нещо така и така не върши работа, по-добре е да се опита с доработка отколкото да си има един паметник. Питам се обаче ако нищо не бях предприел какво щеше да се случи, моторчето си върти, бъркалките са лъскави, нямаш основание за рекламация - може би трябва да занеса яйца и олио в сервиза и да ги помоля да ми забъркат майонеза? Още по-тъпото е, че им писах на "другарите", ама реакция ЙОК.
shotik - майстор
Заглавие :
Да вярваме ли на марката PHILPS

Ами на така изписана марката на фирмата аз НЕ вярвам .
Тук може да е печатна грешка , но майка ми имаше радио PFILIBS
Разбира се ,че е менте , но вече доста години свири.

Ако е печатна грешка , някой да оправи заглавието, ако не е грешка и е написано PHILPS ,няма защо да коментираме .
naB4o - специалист
Телевизор - 3та година ще стане, засега безпроблемни, ютия - 2ра година безпроблемно, крушки за автомобил - +% светлинност - едната изкара 9-10 месеца.
Chefo77 - майстор
Chefo77 написа:
Тези 3 минути ми ги каза жената, да не мислиш че бия майонеза. :lol: Като се има предвид колко са ориентирани във времето и пространството жените (болшинството), няма да се учудя, ако тези 3 минути са 30 секунди.
Мдааам. Както и очаквах, 3-те минути се оказаха 35-40 секунди. Боже, колко ли време правим секс с жената по нейните часови разбирания? :?

Тема "Да вярваме ли на марката PHILIPS" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: