Съвети за начинаещи готвачи.
Quartz - напреднал
Продукти:

10кг. червени пиперки
1л. олио
700мл. оцет
150г. сол
150г. захар
4-5 дафинови листа
7 глави чесън

Приготвяне:

Пиперките се почистват от дръжките и семето. Оцетът, солта и захарта се смесват и леко се затоплят, за да може да се разтворят. Добавят се дафиновите листа и пипера... В загрялото олио се пускат по няколко пиперки и се държат, докато не променят цвета си и омекнат... Изваждат се и веднага се поставят в сместа от оцета за около 5-6 минути... Нареждат се в буркани и се заливат с изтиналата и прецедена смес... Затварят се с капачки!
diaflin - специалист
Изглежда добре, но не трабва ли да се стерилизира в последствие или да се бодне едно аспиринче на дъното на буркана ? :?
pam4i - помощник
Навремето правехме такива пиперки, но отгоре се слага много олио, за да не поемат въздух.
Сега не смея да рисковам. То олиото олио ли е??? Или оцета -оцет, а труда е много.
илко илиев - специалист
ЦАРСКА ТУРШИЯ
5кг.камби (нарязани);2кг.моркови;2кг.карфиол на парчета;2л.оцет;1,5л.вода
300гр.сол;550гр.захар;200мл.олио;6гр.чер пипер;5-6.дафинови листа;1.връзка
Целина;7-8.зърна бахар.Смесват се зеленчуците и се посоляват със солта и захарта, и се оставят да престоят 3-4.часа.След това се нареждат в буркани като помежду се слага целина.Сокът се смесва с оцета,водата,олиото,чер пипер,д.лист,бахара,и се възварява.След като изстине се заливат бурканите и се затварят.Не се стерилизира?
siskory - специалист
илиев ей тва се казва туршия мн ми върви и ние така я правим ама става трепач ние правим уж по мн а се не стига който не я е пробвал мн е сгрешил страшна е :-D

Тема "Туршия от пържени пиперки..." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: