• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11
Съвети за начинаещи готвачи.
hidrazin - майстор
Разбира се освен тигани - всякакви други съдове в кухнята с тефлоново покритие.
И най-вече такива предназначени за нагряване, примерно грилове с тефлоново покритие.
Темата е защото днес, по стечение на обстоятелствата с пошматках из няколко магазина.
Оказа се че още доста фирмички предлагат това опасно и вредно недоразумение.
(Доколкото разбрах вече не и TEFAL, не го предлага поне от няколко години.)
Аз минаФ на старата и добра неръждавейка и то отдавна.
Днес се замислих - да не мина ли на класиката?
Медни тигани с калаено покритие... И ... О УжаСт, УжасТна ... :-D
Оказа се че за три нови, медни, калайдисани тигана трябва да платя колкото някаква колица в движение... :shock: :lol:
:partyman:
Чугун и керамика.
От първото имам 5-5 тигана и едно казанче на Петромакс.
Хляба пека на керамична плоча. Имам и чугунена, също става.
Един, с "каменно" покритие е пред изхвърляне. Имам и ежедневка с .....медно ли ло каза, но магазина няма да ти хареса. Дълбок, голям, с капак......... Може да се пъха у фурната, а цената е съвсем нормална, на тигана де.
goran67 - специалист
Трябва да се внимава при калайдисаните. От неизвестни източници :) . Може да са използвали композиция за калайдисване.
hidrazin - майстор
пет дек 13, 2024 10:40 pmgoran67 написа:
Трябва да се внимава при калайдисаните. От неизвестни източници :) . Може да са използвали композиция за калайдисване.
Аааааа...НЕ! Това го знам. Миналия век (още 70-те, като дете) съм клечал покрай калайджиите.
Минаваха покрай къщи почти всяка година. Правеха "вигвам" за 2-3 дена до в къщи.
Калайдисваха ни всичките съдове - тигани, менчета, тави, баки, джезвета, казани ... То за тефлон никой не беше чувал...
Баба та и дядото им колеха по някоя кокошка/патка, печаха им питка и ... те така.
Бакъра се калайдисва лесно. Ония калайдисваха голяма бака с огън от няколко клечки...
Така че по-добре да си ги калайдисам сам. Чист калай, нишадър (амониев хлорид), малко огън и парцал...
Разбира се + ръце и малко акъл... :)
radius - майстор
Е, ако закъсаш - малко МАРР :razz:
hidrazin - майстор
пет дек 13, 2024 11:22 pmradius написа:
Е, ако закъсаш - малко МАРР :razz:
Цъ, ще прегори калая бре. :-D
пет дек 13, 2024 11:05 pmbigdragon написа:
Това е тигана:...
Доооо...бре. Вервам ТИ!!!
Chefo77 - майстор
Ние си заприходихме два голееееми комплекта Ingenio на Tefal, от онези, на които им се махат дръжките и могат да се използват и като тави - родихме се. Тенджери от дебела неръждавейка, добавихме два тигана с керамика на Zyliss, и сме ОК. Можем малък ресторант да отворим. Стефан обича да има. :D
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Неръждавейка, керамика и чугун. Неръждавейката кофти топлопредава, нооо се поддържа благо лесно :-) С чугуна имаме леки драми, постоянно някой се втурва да го мие и да мрънкя, че тежал. Сега съм загледала едно тиганче в Лидл, но си сядам на ръцете, за две ица не си струва мястото, дето ще заема. По-големите, по ме влекат. Керамичните покрития като че ли са най-благи. Евтино, леко, асортимент голям...
Впрочем, старият беге тефлон, изобщо едновремешният тефлон, га беше дебел и хубав...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пет дек 13, 2024 10:03 pmhidrazin написа:
... съдове в кухнята с тефлоново покритие...
(Доколкото разбрах вече не и TEFAL, не го предлага поне от няколко години.)

Абе, на какво си?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11

Тема "Тефлонови тигани" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: