Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Колегата, с нежното библейско име Мария 1ва, е поседял час- два, във форума и туй то.
Неска не са е вясвал. Още след Хидронов даже, е затворил страницата. Може да е у Пловдив вече.
kr1100 - майстор
[quote=n_a
Първо, той е на морето и там си е топло и Второ, както е тръгнало, май само на изолирани места ще е студено, та ...
[/quote]
Някъде 5-6-7 не помня точно но единия ден беше минус 4 , др . ден минус 6 и ураганен вятър.
А Новоселски термопомпат е набутвация.По-добре да купя още 6 листа поликарбон 4-5мм и да сложа 2 ри слой - в 100 пъти ще е по-евтино. 1лист 86-87 лв. Ако отида до Ст.Загора да взема от Панхим ще е още по-евтино.Навити на руло и завъртяна предна седалка се събират, само дето трудно се разтоварват сам, че тежат.
П.П. а и през месец два-3 търча до Пловдив.
@ Колегата, с нежното библейско име Мария 1ва, - такива са с по първи пост. Поне не е дала линкове с реклама.
П.П. 2 а за следващия сезон съм запланувал оранжерийка за разсад в оранжерията - т.е. двойна изолация за разсада.Но с поликарбон ,че , ако е със стъкла няма да се справя сам с изнасянето и внасянето.
Bobko81 - напреднал
Здравейте за да не пускам нова тема ще пиша тук.Бръмнало ми е в главата в двора на къщата да си правя оранжерия.Виждам,че ги има готови ето един линк https://www.olx.bg/d/ad/oranzheriya-6h3 ... 68c2c6d79e ,ако някой има такава нека даде мнение става ли нещо от тях.Благодаря.
vlax - майстор
нед фев 13, 2022 2:53 pmBobko81 написа:
Здравейте за да не пускам нова тема ще пиша тук.Бръмнало ми е в главата в двора на къщата да си правя оранжерия.Виждам,че ги има готови ето един линк https://www.olx.bg/d/ad/oranzheriya-6h3 ... 68c2c6d79e ,ако някой има такава нека даде мнение става ли нещо от тях.Благодаря.
Тези стават за 1-2 години, ако не я дигне вятъра. :) След 1-2 години сменяш найлона и т.н.
Тука мисля,че имаше тема,пък и има колеги които са си правили и са ги показвали,ползвай тяхния опит.От мен-задължително покриване с поликарбонат.Оранжерия се прави един път с много средства и забравяш.Иначе се вкарваш в един филм. :)
:partyman:
Bobko81 - напреднал
Много благодаря за бързия отговор.То се вижда,че е паянтова работа и тази конструкция трябва да се укрепи допълнително защото при по силен вятър ще стане на нищо ето на този клип се вижда как са го направили.
kr1100 - майстор
Bobko81 Като гледам само :снимката: на клипа - бягай надалеч - кекава конструкция. Найлона трябва да е изпънат без вдлъбнатини и провисвания.
Найлона не е опънат. Като се раздуха хубаво ще го накъса. Няма полутръби защипващи найлона към конструкцията / дъгите / на оранжерията. Нйлона 1-2 години бива все още е мек. После става " дървен" и лесно се пука.
Съсед си взе "Лайнонова' оранжерия, още в началото на 2 рата зима се нацепи найлона на вратите. Тази година ще я препокрив а. Не си заслужава усилието - кекава работа.
Влах е прав - правиш веднъж и забравяш. Да по-скъпо е , но като прибавиш труда за постоянно препокриване, цената на найлона, а и по- ниската температура вътре - безмислено.

Предната седмица във Варна имаше много силен вятър. От складове тип черупка вятъра изби стъклата на прозорците от вътре навън :?
Bobko81 - напреднал
:) :) :) :) :) Има и продължение............
vlax - майстор
нед фев 13, 2022 3:01 pmvlax написа:
Иначе се вкарваш в един филм. :)
нед фев 13, 2022 5:16 pmBobko81 написа:
:) :) :) :) :) Има и продължение............
А а а,значи "филма си" го гледал вече или само началото. :-D
kr1100 е един от колегите,който може да ти помогне в изработката и после при отглеждане на ...
Ползвай го за консултация докато не е отпрашил към Борото да се хлъзга,че нямаш много време. :)
Последна промяна от vlax на нед фев 13, 2022 5:42 pm, променено общо 2 пъти.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
чет фев 20, 2020 4:01 pmn_a написа:
чет фев 20, 2020 12:56 pmHoвoceлckи написа:
kr1100, в този ред на мисли вероятно препоръчваш и водно подово отопляване? Термопомпа?
Първо, той е на морето и там си е топло и Второ, както е тръгнало, май само на изолирани места ще е студено, та ...
*аси как съм познала!

Тема "Търся си домашна оранжерия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: