Някой има ли мнение за коса разглобяема denzel 52 куб..Аз до сега съм ползвал premium разглобяем 43 куб. Вече 5 до 6 години ,но почнаха да се обаждат дефекти трудно пали когато позагрее .И мисля ,че denzela ще е по мощен а и повече обороти
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
3565 мнения в "Моторна коса тример каква ?"
Soviet_Soldier
- специалист
нед юни 12, 2022 9:57 pmStoian0804 написа: Някой има ли мнение за коса разглобяема denzel 52 куб..Аз до сега съм ползвал premium разглобяем 43 куб. Вече 5 до 6 години ,но почнаха да се обаждат дефекти трудно пали когато позагрее .И мисля ,че denzela ще е по мощен а и повече оборотиДве напълно идентични китайски мотокоси. Относно оборотите е въпрос на настройка. Най-често заводски идват с настроени 8500-9000 об.мин и двете версии 43 и 52 куб. Трудното палене може да се дължи на много и прости за отстраняване проблеми, като зацапана или износена свещ, или увеличен луфт между бобината и маховика. Ако не сте сменяли филтъра за бензин, възможно е той да е набит с мръсотия, както и карбуратора.
dido uzunov
- специалист
нед юни 12, 2022 10:26 pmkoveslav написа: Същата пр ..я ще е. С колко евтини машини трябва да се измъчите, за да разберете че има и истински машини?! Преди да решите, че нещо е ок, пробвайте нещо марково, нещо стандартно и ще схванете къде е истината и къде е разликата...Разликата е 800-1000лв..............нищо работа викаш, особено ако я ползваш 5 пъти в годината.
Трифон П.Трифонов
- майстор
нед юни 12, 2022 10:29 pmdido uzunov написа: Разликата е 800-1000лв..............нищо работа викаш, особено ако я ползваш 5 пъти в годината.Е, много точно казано.
Не разбирам защо не е довършено действието, при което произведението ще остави някого потресен.
5х5=25
Пет пъти по пет години е точно двадесет и пет пъти, след което мъката започва отначало, нестихнала съвсем през цялото време.
Не случайно, истински инструменти надживяват стопаните. Чак сега си обясних, как става този номер и защо се случва понякога!
Бидейки пет пъти по скъпи и поне толкова пъти по надеждни (ресурсни, хаха)
Мъка.
koveslav
- майстор
нед юни 12, 2022 10:29 pmdido uzunov написа:Що не си купиш Москвич и да го стегнеш?! Пет бр по пет стотака ще те изкарат цял живот, може и само 1бр , ама с ежедневни мъки.Няма значение колко гори, колко е стабилен, колко вибрира и шуми,дали износва накриво гуми и отказва непредвидимо - важното е да е евтин. А дали ще запали при следващото от петте ползвания в годината пак е без значение , майната и на работата, а и времето е наше. Ние всички сме майстори и ще си ги ремонтираме, частите и те евтини.... Ами не става. Икономията винаги води до едно и също нещо. А, да и до много теми за ремонт.нед юни 12, 2022 10:26 pmkoveslav написа: Същата пр ..я ще е. С колко евтини машини трябва да се измъчите, за да разберете че има и истински машини?! Преди да решите, че нещо е ок, пробвайте нещо марково, нещо стандартно и ще схванете къде е истината и къде е разликата...Разликата е 800-1000лв..............нищо работа викаш, особено ако я ползваш 5 пъти в годината.
swissmad1
- специалист
нед юни 12, 2022 12:43 pmKrass написа:Моята коса- 25 кубикова-по-скоро към ниския клас коси на Щил е ,върши по-бързо работата отколкото 50 кубикова китайка така че кубиците не са критерий в случая колко производителен е иструмента. Не съм косил с 50-кубиков Щил но с 52 кубикова китайка съм косил и знам каква е разликата.
Ами не е така. Китайка и маркова с еднаква мощност, разлика 1000 кинта.
Колкото до парите моята съм я купувал по спомен за около 600 лв сега не знам колко е но едва ли е много повече ,една китайска коса 52 кубикова е около 260- така че сами си правете сметката .
miroki
- майстор
пон юни 13, 2022 8:40 amkoveslav написа:Досега се изказваше разумно, но сега що пишеш глупости?нед юни 12, 2022 10:29 pmdido uzunov написа:Що не си купиш Москвич и да го стегнеш?! Пет бр по пет стотака ще те изкарат цял живот, може и само 1бр , ама с ежедневни мъки.Няма значение колко гори, колко е стабилен, колко вибрира и шуми,дали износва накриво гуми и отказва непредвидимо - важното е да е евтин. А дали ще запали при следващото от петте ползвания в годината пак е без значение , майната и на работата, а и времето е наше. Ние всички сме майстори и ще си ги ремонтираме, частите и те евтини.... Ами не става. Икономията винаги води до едно и също нещо. А, да и до много теми за ремонт.нед юни 12, 2022 10:26 pmkoveslav написа: Същата пр ..я ще е. С колко евтини машини трябва да се измъчите, за да разберете че има и истински машини?! Преди да решите, че нещо е ок, пробвайте нещо марково, нещо стандартно и ще схванете къде е истината и къде е разликата...Разликата е 800-1000лв..............нищо работа викаш, особено ако я ползваш 5 пъти в годината.
Защо реши, че китайските не палят или им трябва по-специално обслужване. Може да са по-дървени или неудобни, но останалото си е ....
За косене за половин час на 500м2 - 3 пъти в годината, трябва да съм идиот да заровя повече пари. Още повече, че тези пари, стоят при мишките и с възможност да откраднат.
Всеки си прави изборът какъвто е най-правилен за него. Не само според джоба.
Аз искам да не ми пука за машината и ако я откраднат да си купя друга.
Трифон П.Трифонов
- майстор
пон юни 13, 2022 10:43 ammiroki написа: ...Може да са по-дървени или неудобни, но останалото си е ....Не само това, поради което останалото намалява.
......
Всеки си прави изборът какъвто е най-правилен за него. Не само според джоба.
Аз искам да не ми пука за машината и ако я откраднат да си купя друга.
- повече харчат, повече дефекти, за срока на службата.
- нисък ресурс.
- по шумни и с повече вибрации.
................тдтдтдтдтдтдттттдддддд.
Минусът на Табелката е само един,
- цената
но на пръв поглед. После, с течение на времето просто изчезва.
Само последното изречение- това ти е в плюс, както и първоначалната инвестиция,
- цената
която се променя обратно пропорционално на марковият минус.
За удоволствието от работата споменах ли?
Емо, ти направо ма отказа- с мойте 303м2, вече търся на дядя косата, ама как да я завра в доматиту, пиперя, лозите...
До преди малко бях на колене, следобеда пак.
Продавам тученица.
Била бъкана с витамини, даже някаква Омега имала- за Калибра не разбрах.
Салати-малати, на корем.
Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература