пет юни 09, 2023 1:25 amемовлаха написа:На 20 кила бензин горе долу, а с тия дъждове ако не пресуши нещо скоро може да има и втори откос.чет юни 08, 2023 10:41 pmЗлатин написа: След отваряне на карбуратора и чистене, промиване на тубите за бензин и смес, мерителната спринцовка и приготвяне на смес с току-що взет бензин, косата запали и изгори един резервоар, като работеше перфектно. След изгасяне пали с първо дърпане. За парите си, мисля е много добра. Сравнително лека, тиха, икономична. Защо не са масово разпространени, не зная.Кото двигателя е горещ, гаси се и когато не иска да стартира от работна позиция 1 или стартира от 3-4 дърпания мудно от тук започва претоварването, не показва никакви признаци нито на празния ход нито на високите обороти! Единствено на палене се усеща, но безпроблемно се стартира от топъл старт позиция 2, следва леко повишени ниски обороти и бавното спадане от високи към ниски обороти след отпускане на газта. Двигателя не може да стартира от позиция 1 , стартира от топъл старт 2/натиснат спусък на газта, това важи за изправна маркова машина ! Като се усетят тези признаци оставя се двигателя да работи на празен ход 3 минути някъде, охлаждат се двигателя и карбуратора, и когато се изгаси безпроблемно се запалва от работна позиция 1, това го знам от личен опит не от косене. Вече на татък не знам какви са признаците но отиват към задиране. Няма логика за чистене на нов карбуратор, ако ти е в ред горивен филтър и маркуч тогава няма нищо в цедката на карбуратора. Хубавото е че машинката ти работи. Тегав е сезона и доста моторни коси няма да го избутат
А да, и на 2 диска и под 10 метра корда.