• 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 36
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
hidrazin - майстор
пет май 23, 2025 11:51 pmchapara написа:
Човек може да стане и космонавт ако пожелае, не мним, а истински, ...
Така е. Най-лесно и бързо става като човек мине през минно поле и стъпи дето не трябва... :-D
:partyman:
chapara - майстор
нед май 25, 2025 8:11 pmmiroki написа:
Аз доматите рискувах и още към 1-2 май ги изкарах.
Имам на над 10 може 15 стари лози да режа метър или два рамо, колкото ръката ми. Но ги държа още тук таме се забелязват листенца на някои под кората. И тези 10 Тина ще изчакам. 4-5 са тотал. 30-40 годишни лози избиват отдолу.
Странното е, че рязах до зелено и то след средата на март. След големия студ. Не мога да си го обясня. Или са зелени пръчките, а пъпките са били измръзнали. Както стана с кайсии, праскови и сливи. След -17.
За това ще чакам.
Действаш боязливо, както поечето хора. И аз бях така. Назад раказвах случка от преди 4-5 години когато градушка свали в ресене 99% всичко. Изби отново, на 40 тия ден нещата се оправиха. Стана за бране точно в дните когато става винаги, на селския сбор. А де? Освен това учителия ми е висшист ,,лозаро градинарство и дегустация", с опит.
При мен избиват асмите всяка година от долу до горе. Слагам брезентови ръкавици и щавя всичко до ниво асмалък. Пичове, отлепена кора, всичко докато избива и мирясвам. При мен, високо е, беше яко сняг. Свалях го нощес. Опитай да почистиш така някоя и друга за да видиш. Ти не им даваш шанс, а те са най далече от корена.
chapara - майстор
нед май 25, 2025 9:15 pmhidrazin написа:
пет май 23, 2025 11:51 pmchapara написа:
Човек може да стане и космонавт ако пожелае, не мним, а истински, ...и човек дори
Така е. Най-лесно и бързо става като човек мине през минно поле и стъпи дето не трябва... :-D
Ей, не режи цитата!

hidrazin - майстор
нед май 25, 2025 9:49 pmchapara написа:

Ей, не режи цитата!
Не го режа бре. И човека съм включил. :shock:
като човек мине
Е к'во ся, не е ли вЕрно? :-D
chapara - майстор
нед май 25, 2025 9:59 pmhidrazin написа:
нед май 25, 2025 9:49 pmchapara написа:

Ей, не режи цитата!
Не го режа бре. И човека съм включил. :shock:
като човек мине
Е к'во ся, не е ли вЕрно? :-D
Тц. :rock:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Пак създавате работа на Шефа, ей
miroki - майстор
То и аз чистя лозите по цялото стебло. Но тези на които няма нито едно листо, съм оставил от земята по една, да подменя, ако не избие до лятото някъде горе. Те нямат и по стеблото. Кардинал и царица са най-зле. Имам младо кардинлче си е наред. Но беше на две пъпки отрязано и в снега. Мерлото държи добре за сега и хамбургския имам по 10 Тина от сорт на асмата. Цариците са 3 и 3 те зле. Ходих в изоставен комшийски двор да си бера листа за сарми. Че аз нямам.
Масово от чеповете по-горната пъпки не тръгва. А тръгва спящата и долната. А където имам стрелки по 6-7 още само първата е тръгнала. Изключение лозите до къщата. И то само на едната страна. И от 4 те страни на къщата имам 4 асми.
  chapara - майстор
Постройката акумулиращо ги топли. Държи и завет. При мен също е така, даже узрява седмица по рано.
gogo7777 - майстор
Реших да премахна една от най-развиващата се пъпка. Па каквото ще да става.
:)
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 36

Тема "Млади лози" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: