пет май 23, 2025 11:51 pmchapara написа: Човек може да стане и космонавт ако пожелае, не мним, а истински, ...Така е. Най-лесно и бързо става като човек мине през минно поле и стъпи дето не трябва...

нед май 25, 2025 8:11 pmmiroki написа: Аз доматите рискувах и още към 1-2 май ги изкарах.Действаш боязливо, както поечето хора. И аз бях така. Назад раказвах случка от преди 4-5 години когато градушка свали в ресене 99% всичко. Изби отново, на 40 тия ден нещата се оправиха. Стана за бране точно в дните когато става винаги, на селския сбор. А де? Освен това учителия ми е висшист ,,лозаро градинарство и дегустация", с опит.
Имам на над 10 може 15 стари лози да режа метър или два рамо, колкото ръката ми. Но ги държа още тук таме се забелязват листенца на някои под кората. И тези 10 Тина ще изчакам. 4-5 са тотал. 30-40 годишни лози избиват отдолу.
Странното е, че рязах до зелено и то след средата на март. След големия студ. Не мога да си го обясня. Или са зелени пръчките, а пъпките са били измръзнали. Както стана с кайсии, праскови и сливи. След -17.
За това ще чакам.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: