Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Йордан - специалист
Помпата на акумулаторната пръскачка тече-капе вода.Притягах -намазах с водоустойчив силикон-пак принягах-няма управия-капе си.Някой справял ли се е с този проблем.Пръскачката е Гардения
ESPACE - майстор
пет юли 11, 2025 2:47 pmЙордан написа:
Помпата на акумулаторната пръскачка тече-капе вода.Притягах -намазах с водоустойчив силикон-пак принягах-няма управия-капе си.Някой справял ли се е с този проблем.Пръскачката е Гардения
Сигурно има пукнатина. Ако всичко е наред няма нужда нито от много притягане, нито от мазане със силикони. Това последното как пък ти дойде на ума?
kr1100 - майстор
пет юли 11, 2025 2:47 pmЙордан написа:
Преди да плескаш не уточни ли от къде капе ??
Зимата си я оставил с вода и замръз и пукнатина
Нова помпа -Али то
Или дебни за промо - появяват се обяви за 55-60 лв. за нови.
To&To - специалист
Нова помпа е 20тина лева и в БГ и в Алиекспрес. Всичките помпи са Китайчатини. Не си мисли, че е някаква по-специална. Аз за една пружинка смених цялата помпа.
nikolson - майстор
Да попитам, някакви мнения за акумулаторните пръскачки - с киселинна, или Li-ion батерия е за предпочитане?
Много позитивни, като цяло, по тези места.
search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keyw ... r_id=16956
Може да си позволиш четене с разбиране и отвращение, но все таки ще ти е от полза.
Може да обясни предимства и недостатъци (+-) на съответните енергоносители. Ако е на кеф, предполагам.
Svetoslavoff1 - майстор
Аз заложих на такава с Li-ion батерия най-вече заради теглото - 3кг пръскачката с батерията, с обем 12л, което напълно ме устройва.
nikolson - майстор
съб юли 19, 2025 9:24 pmSvetoslavoff1 написа:
Аз заложих на такава с Li-ion батерия най-вече заради теглото - 3кг пръскачката с батерията, с обем 12л, което напълно ме устройва.
Усеща ли се разликата в налягането, или не? Това ми е единствената дилема.
Svetoslavoff1 - майстор
Струва ми се, че акумулаторната дава по-високо и постоянно налягане, което естествено може да се регулира. По-високото налягане дава и по-фина "мъгла" на разтвора, оттам и по-добро покриване на листната маса и намален разход на разтвор.
Благинка си е и не бих се върнал на механична за основна, имам една механична само за хербициди, но я ползвам "от дъжд на вятър" само за пътеки и огради.
hidrazin - майстор
съб юли 19, 2025 10:10 pmSvetoslavoff1 написа:
Струва ми се, че акумулаторната дава по-високо и постоянно налягане...
Че той не пита за разлика между механична(ръчна) и акумулаторна...
Пита за разлика между акумулаторни с оловна(киселинна) и литиева батерия.
Ама що пита, даже не моа си представя... :? (Е, представям си защо де... :lol: )
Та тъй като пита, ще му предложа ТАКЪВ тягов акумулатор
Точно за него е и тежи само 58 кила. :-D
:partyman:

Тема "Акумулаторна пръскачка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: