Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
wanderer - специалист
Здравейте! На финалната права съм. Изградих си поливната система , остава да монтирам и настроя разпръскващите, така, че до десетина дена се надявам да съм засял тревата. И сега не мога да реша каква косачка да избера. Площта е ок. 200м2, евентуално някога да стане 300. Без наклони, тревна смеска тип "спорт", ще се стриже ниско. Специфичното е ок. 2/3 от площта е оградена с жив плет и ще трябва да се стриже много близо до него. Като бонус имам доста вътрешни ъгли, някои от които остри. Тоест предполагам, че малкия габарит и маневреността на машината ще са важни. Направих малко запитвания при дилърите, мненията са доста шарени така, че горе долу съм там от където тръгнах.. Ясно че има описание и спецификации на моделите, но все пак чуждият опит никога не е излишен. Ако имате впечатления от конкретен модел/марка при подобни изисквания също е ок. Кабелните варианти категорично отпадат. Ако ще е бензин - Щил, Хускварна, в краен случай Олео Мак. Батерията не знам доколко е практично решение и колко държи, но там съм определено за Макита (имам зарядно и доста батерии). Склонен съм да залитна към по-мощен вариант макар и по скъп, ако ще става по бързо стригането. Като че ли под 45 ширина на косене не ми се слиза. Също и самоход - да или не при тези условия. Бюджет не съм определил, по скоро имам нужда от насоки при избора. Благодаря предварително.
ZMeyGorianin - майстор
С това:https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q ... i=89978449 кося 3,5 декара за три часа с цигарите. Условията са като твоите. Харчи ми за тази площ два резервоара - около 1,7 л.
torbalan - Дървен философ
Ако няма прагове и бордюри за прескачане - помисли за роботче.

То 200 квадрата, докато мигнеш, и си ги окосил. :)

За ъглите и около бордюрите - тримерче с корда някакво...
wanderer - специалист
Бордюри няма, всичко е дюс. Робота е голямо изкушение, но като им гледам цените ми се отщява. Гледам в продавалниците има маркови втора мотика, но колко ресурс имат и колко са ремонтопригодни ако се наложи един господ знае.
dragozow - майстор
https://www.argo-market.com/Products/Details/1285

Това и не се занимаваш с косенето. Управлява се изцяло през телефона, няма кабели, трябва ти открито място далече от стени и високи дървета за RTK станцията само. Има зони, графици, заобикаля препядствия, прибира се ако завали, тоест пиеш си кафето само и гледаш. Сега е на най-ниската цена за годината, има и други модели за повече площ, 4х4 и др. Острите ъгли няма да ти ги окоси, но е доста прецизна по зададените координати.

Тема "Избор на колесна косачка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: