Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Svetoslavoff1 - майстор
При последното ходене насяхме граха, чесъна и повечето арпаджик, така че като отидем след 2-3 дена ще я карам фифти-фифти - прекопаване и почистване на място за довършване на арпаджика и ще напръскам останалото, за да го фрезовам след около месец.
Сяли ли сте фацелия като покривна култура? Мисля да пробвам на един участък, четох, че по това време се сее.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
съб мар 07, 2026 5:43 pmSvetoslavoff1 написа:
...
Сяли ли сте фацелия като покривна култура? Мисля да пробвам на един участък, четох, че по това време се сее.
Не стигнах до засяването ѝ, но я видях на живо. Разкошен ненатрапчив аромат, хубав цвят, до над коляно, драго е, да я тъпчеш. Хване ли ти се, ще се самозасява
kr1100 - майстор
вчера днес с електричката фрезовах около оранжериите / нахвърлих малко силистренски речен пясък и перли и пепел . И растелих зебло мулча с дупките . Понабучих семена в кофички за късен домат, отгоре стреч и завивка с опаковачно фолио пуканки над дъгите над касетките. Това вътре на стелажа в оранжерията. Рътени семки от цигулкЕН за 3 дни избиха над пръстта завити по описания горе начин.
Остана ми 1 дръвце / заразала/ високичко за пръскане но все има вятър.
П.П. промених начина фрезоването с електричката - леко тегля назад и се окопава и не отъпквам фрезованото, че почвата много се сбива като фрезовам напред и тъпча - глинеста/
Svetoslavoff1 - майстор
и аз съм забелязал, че при теглене назад резултатът е по-добър, обаче и загрява повече заради по-голямото натоварване. Но пък почивките никой не ги е отменил :)

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: