Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
PetyrVeliki - специалист
Привет,

Имам бензинова косачка Raider GLM-10, работи супер, но от известно време тревата се събира на входа на коша и в един момент тя започва да разхвърля ново окосената трева настрани. И така, на всеки 20-30 метра трябва да я спирам и на ръка да избутвам окосеното назад в коша, след което продължавам. А толкова често гасене и палене сигурно ще съкрати живота на мотора или поне на свещта

Та - някаква идея защо се получава това? ... Става и на мокра, и на суха трева, на ниска и висока и т.н.

Мислех да не е нещо от ножа, да се е деформирал при удар в дърво или камък или къртичина ... но ако не сложа кош - тогава си изхвърля тревата от отвора за него без проблеми ...
gnt69 - майстор
нед май 10, 2026 3:19 pmPetyrVeliki написа:
Привет,
Имам бензинова косачка Raider GLM-10, работи супер, но от известно време тревата се събира на входа на коша и в един момент тя започва да разхвърля ново окосената трева настрани. И така, на всеки 20-30 метра трябва да я спирам и на ръка да избутвам окосеното назад в коша, след което продължавам. А толкова често гасене и палене сигурно ще съкрати живота на мотора или поне на свещта
Трябва да си коси по често,през 2-3 до 5 сантиметра.
hidrazin - майстор
нед май 10, 2026 3:19 pmPetyrVeliki написа:
…ако не сложа кош - тогава си изхвърля тревата от отвора за него без проблеми ...
Огледай да не ти е “задръстен” коша.
Демек да не са запушени отворите на пластмасовата част на коша дето е отгоре.
Също и текстилната част. Ако трябва я накисни и изпери.
Ножът работи малко като вентилатор.
Ако коша не пропуска въздух ще ти събира тревата на входа.

Мокра трева НЕ СЕ коси!
В твоя случай тя се набива и запушва текстилната част и дори отворите на пластмасата.
Затова предпочитам изцяло пластмасови кошове.
По-лесно се подържат/чистят.
:partyman:
zz_stefanov - майстор
Ножът си е точно и вентилатор, та кошът трябва да пропуска вятъра иначе нищо не влиза в него.
Минаване с водоструйка или компресор е най лесният начин.
bigdragon - майстор
Виж също, да не си обърнал ножа обратно.
Аз това съм го играл. При мен така дойде
машината от магазина. Гълташе само суха
трева, след обръщането коси и мокра трева...
Прикачен файл:
Untitled.png
Untitled.png (10.85 KиБ) Видяна 66 пъти

Тема "Бензинова косачка не избутва тревата в коша" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: