Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
емовлаха - специалист
нед юни 14, 2026 9:50 amDidomir написа:
Щил-а пише че след 3-5 резервоара се брои за разработен, та аз не му давам много зор. Оставям го да почива на 10-15мин. работа, да почука на празен ход малко преди гасене.
И 2те машини ги карам с масло Oleo-Mac Eurosint 2 EVO.
Мн парички си набутал
Веднъж си купил DAEWOO , предполагам си купил за него кордова глава и 3т нож съдя по-марката дето назоваваш
това са около 300лв за Китаеца
След това 600лв за 3020 нз със читава кордова глава ли си го купил или и за него си пазарил кордова глава и диск за косене
Полваш и самара на Китаеца

Нз също и със какв макс диаметър корда работи 3020 3т нож за нея е 230мм

Китайската таралянга е със 250мм 3т нож и 420мм диаметър на косене със корда

Щил 240 също е със 420мм диаметър на косене със корда и 250мм 3т нож не вярвам да е за 5лв има един бляд в тубата дето беше изплющял винкел и зъбите на гребло клипчетата са някаде назад в темата

Ако косиш със диск 3020/21 е предостатъчен

За човек който може да си позволи малко повече е 4 микса 131 на Щил но за нея си трябва скъпо масълце

Разработването беше добре да го направиш със корда да може да се натовари моторчето

Oleo-Mac Eurosint 2 EVO не бих го сложил в моя машина

Почти съм се навил да взема едно ехо 3021, но все още се колебая в сравнението с хуск535.
Не че кося много, 7 или 8 резервоара на година с поредната китайска коса, Поне последната е брандирана като Урал и донякъде се справяше, но пак протече резервоата и взе да ми писва.
Ще взема тези дни да звънна на колегата Драгозов да направим един приличен комплект с каквото трябва - масло, нож, корда, грес
емовлаха - специалист
вт авг 25, 2026 4:09 pmmarkovivo написа:
Почти съм се навил да взема едно ехо 3021, но все още се колебая в сравнението с хуск535.
Не че кося много, 7 или 8 резервоара на година с поредната китайска коса, Поне последната е брандирана като Урал и донякъде се справяше, но пак протече резервоата и взе да ми писва.
Ще взема тези дни да звънна на колегата Драгозов да направим един приличен комплект с каквото трябва - масло, нож, корда, грес
3021 ще ти свърши супер работа. Добре е да се видят машините на живо и да се прецени

Хусварната е със 300мм 3т нож за косене тримерна глава Т35 има опция Т45Х да и се монтира в окомплектовката има и малка тубичка със грес.
535RX е конкурент на Щил ФС240 според описанията Хусварната ще доминира над 240 модела на ЩИЛ

Тук вече сравнението е с/у топ машината на Щил в този клас
Щеше да е интересно на Хускварната да се монтира тримерната глава Т45х и 3.3мм корда
Вече Ехото е закупено с не малко допълнителна екипировка.
Благодаря на Драгозов за добрата цена. Тези дни ще я паля, та се чудя дали да не капна малко масълце в цилиндъра преди палене. Ей така, да се подмаже.
Отзиви ще дам като поработя с нея, иначе изглежда много добре като качество на изработка.
емовлаха - специалист
пет авг 28, 2026 7:28 pmmarkovivo написа:
Вече Ехото е закупено с не малко допълнителна екипировка.
Благодаря на Драгозов за добрата цена. Тези дни ще я паля, та се чудя дали да не капна малко масълце в цилиндъра преди палене. Ей така, да се подмаже.
Отзиви ще дам като поработя с нея, иначе изглежда много добре като качество на изработка.
Безпроблемно ползване ти пожелавам! Не е нужно да капеш масло в цилиндъра
В сравнение със Китаеца ще ти е по-леко със малко под 3кг oп грешка около 2кг са
Ако си косил без проблем терена със 2.7мм корда и обичаш да косиш със корда ще се зарадваш максимално
Ако косиш със нож или диск разликата ще е само в теглото. Разлика ше имаш и в разхода на гориво, така, че не смесвай голямо количество.
Самара на 3021 е подобие на стар модел самар на Щил и не само на Щил но има разлика в закопчалката

https://www.emag.bg/samar-villager-0208 ... DR5GM2MBM/

Не е добър отзива за самара в клипчето. Дали нещо не е натъкмен както трябва не мога да кажа

Ето как е решението за Щил дали са го тунинговали аркадашите нз. този модел самар съм го виждал доста одавна и не помня дали е в този си вид както е на видеото . Орегонско решение е има го и за Хонда моторни коси и разни други
В 3021 не ми харесва левия филтърен капак как е направен но това са инженерни решения от хора дето не косят
Дали ще се оплитат клони в него ако се коси в овошки нз.
Замислям се за лека моторна коса 3021 също е в полезреиието ми аз си имам хубав самар
Добре е да се видят машините на живо преди да се купят

Малко инфо от мен за синтетиката ХР готвя се за последно косене направих едно мое си разследване доста съм объркал нещата трябваше да записвам.
Бях зарязал малко бензин в моторната коса от 14 юни е някъде погледнах в заден пост дето съм споделил за косене
Намирисва си не както трябва, да но и синтетичното масло също е смрадливо, Нали в сервиза като се подуши горивото и се разбира, че е престояло повече от препоръчаното . Не ми беше проблем да допълня резервоара със гориво, но ми светна една бавна жичка в простата кратунята още като подуших маслото когато го купих през Май . Взех и източих горивото, това нещо се случи преди 10 дни някъде
Сместа е сменила цвят от доста ярък светъл син цвят към малко по-тъмен клонящ на зелено. Оставих горивото от моторната коса в прозрачно пластмасово шише да си седи :) Интересно ми е дали само в резервоара на по-тъмно като е сменя цвят или от влошаване на качеството на бензина. предполагам е от второто. Имах зарязана горивна смес и в малката резачка със същото масло погледнах заден пост от 15 май е източих горивото на цвят е станяло кафяво
Това е мн добър трик на Хускварна да хващат старата горивна смес Това за новото ХР масло се отнася за другите масла на Хускварна намам си на идея как са нещата, явно на Шведите им е писнало на дедовия :)
Това гориво дето беше в моторната коса е със добавен горивен стабилизатор и бензина е закупен юни, това в резачката не се сещам мисля, че е без или е със но горивото е от Април
dragozow - майстор
Мириса си го сменя защото вече не е двутактова смес, а нещо друго, може да стигне до мирис подобен на ацетон. За палене и работа, ще пали и ще работи, но мазилните качества са силно намалели и вреди на машините, белята може да не стане веднага, но е предпоставка да стане.
bigdragon - майстор
Някой знае ли защо маслото на Хуск ХР в малката
опаковка 100гр. и голямата от литър е с различен
цвят, едното е зелено, а другото синьо. Попитах в
магазина Баш Майстора, но ми казаха, че не знаят...
емовлаха - специалист
съб авг 29, 2026 10:49 pmbigdragon написа:
Някой знае ли защо маслото на Хуск ХР в малката
опаковка 100гр. и голямата от литър е с различен
цвят, едното е зелено, а другото синьо. Попитах в
магазина Баш Майстора, но ми казаха, че не знаят...
Зелено масло не знам да има
Това е най старата опаковка на ХР маслото е син цвят но самия цвят на тубата е не толкова прозрачен от него съм ползвал
https://bashmaistora.bg/maslo-dvutaktov ... 60809.html

Това е втората опаковка трябва също да е син цвят все още има надпис биоразградим продукт от него не съм пазарил
https://bashmaistora.bg/maslo-dvutaktov ... 00926.html

Това е най новата трета опаковка маслото е със виолетов цвят от него ползвам
https://bashmaistora.bg/maslo-dvutaktov ... 07065.html

Сподели коя от 3те туби си видял като зелена
съб авг 29, 2026 4:05 pmdragozow написа:
Мириса си го сменя защото вече не е двутактова смес
Като го излях от резачката рекох,че съм объркал и съм излял маслото за веригата такъв цвят :) Направо смрад
Все ме върти да не би бензиновия филтър метален Walbro да е направил проблем със оцветяването но не ми се вярва. Явно бензина е със стабилизатора от бензиностанцията и е приключил смесен е май месец

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: