Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
емовлаха - специалист

За тази опаковка/етикет по-скоро, съм питал в темата за трионите, дали е старото масло със различен етикет, първия етикет маслото е със неутрален мирис в тубата. Това дето си показал и е в клипчето е син цвят него не съм ползвал
Последния етикет е смрад в тубата, но като гори не дразни и на цвят е друго сравнявах го със първия стария етикет
Спестено е в описанието там за над 55сс и биото описано е като безпепелно горене
Хускварна няма масло със зелен цвят
Зелен цвят са двете масла на Щил супер и ултра и на други марки
bigdragon - майстор
А дали ще питам, ако не съм го видял с очите си?

Опаковката си беше надлежно запечатана с термо фолио.
Ще се опитам да направя снимка на капачката с висока
резолюция, на която да се вижда цвета на това, което е
било в тубичката...
емовлаха - специалист
Виж датата на производство! и сподели на мирис ако е останал как е в сравнение с литърчето ако е отворено. Как го виждаш това в клипчето като цвят
При мен източената горивна смес клони към зелено след престой от малко над 2 месеца

Та да допиша още какво съм направил със източеното гориво от моторната коса.
Една част сложих в малка бутилка от минерална вода като изплакнах бутилката със вода и не я подсуших
Размътва се при разклащане отива на цвят към бяло със едва доловим отенък на зелен цвят
след време по-голямата част на водата отива на дъното и малка част остава като малки капчици по-стените на бутилката и възвръща първоначалния си цвят.
Втора бутилка със малко смес сложих на тъмно
Трета оставих на дневна светлина
Интересно ми е колко време ще отнеме на горивото да стане на цвят както беше в резачката
емовлаха - специалист
нед авг 30, 2026 9:55 ambigdragon написа:
А дали ще питам, ако не съм го видял с очите си?

Опаковката си беше надлежно запечатана с термо фолио.
Ще се опитам да направя снимка на капачката с висока
резолюция, на която да се вижда цвета на това, което е
било в тубичката...
Четох малко продуктова информация оказа се, че Хускварна предлагат и оранжево масло като Husqvarna two stroke oil Oil guard
НР маслото е посочен син цвят.
ЛС+ маслото син цвят светъл.
ХР маслото като цвят е посочен Безцветен! Това е авела докуметацията дето придружава маслата. Липсва и друга информация така,че всичко е възможно като цвят да е и като Суросинкява мачка!
В описание в БГ сайт 3те масла на Хускварна са описани като зелени масла

Румънеца също споделя че ЛС+ е зелен. Ама се заласна със спринцовката и нашиба вместо 50 около 60мл масло на 2л бензин
ХР маслото при тях е мн скъпо около 38 евро за литър

Така,че и на мен ми стана интересно. Има ли зелено масло ХР? Калоян може да сподели той продава синтетиката на Хускварна
bigdragon - майстор
Ето какво каза ИИ по въпроса:
AI Mode разговор:
Двутактовите масла Husqvarna XP и XP+ обикновено са оцветени в синьо или зелено. Точният цвят, който виждате, може да варира в зависимост от вашата конкретна формула и регион:
Тъмно синьо: Повечето от последните партиди двигателно масло Husqvarna XP+ и съвременните формули са променили цвета си в отчетлив син.
Зелено: По-старите партиди или специфични регионални версии на двутактовото масло Husqvarna XP бяха известни със зеления си цвят .
И даде пример за по-старите масла:
HUSQVARNA OIL 2T XP GREEN 1:50, 100ml

Но отново греда, показаното се различава по опаковката:
Изображение

Ето го моето:
Изображение
емовлаха - специалист
578 18 03 03 Това е кода на бутилката дето е от видеото, маслото е като твойто на етикет, попитах как го виждаш като цвят във видето
Ръкавиците как ги виждаш на клипчето, как го виждаш избърсания цвят от маслото на бялата салфетка

Потърсих маслото по този начин 578 18 03 03 color

Това намери шматката като описание от наш сайт

Цветът на течността на двутактовото масло Husqvarna XP Synthetic 0.1L (артикул 578 18 03-03) е зелен, когато се разтвори в горивната смес или в самата опаковка, като самото масло е създадено специално за високооборотисти двутактови двигатели.

Цветът е такъв както го виждаш! Аз го виждам в синия диапазон маслото, ръкавиците ги виждам смесено, към пръстите към зелено има и към синия цвят на салфетката не виждам зелен отенък
Сместа на Румънеца също я виждам към син в чашата не виждам зелено
В коментарите той споделя че маслото е тъмно зелено

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... t=original

Този цвят на литърчето дето го имаш в дукументите е описан както безцветен! Много я яръко на цвят маслото виждам в него син и виолетов цвят като го вдигна към светлина

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: