• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
alexignatov - помощник
Здравейте,решил съм да си направа напояване в село на доматите :има едни реленца които се слагат в контакта и са седмични-определяш си час и дни и тогава си пуска ток..както и да е... решил съм да купа такова но незнам какъв клапан на 3/4 ще е,но ако е на 12В трябва да купа едно трансформаторче за 12В или пък на 220В но много скъпичко :sad: плс кажете ми какво да права като гледам да е нещо евтинко за варианта за клапанче от пералня май не става защото няма да е капково и няма да имам дебит :? :? :? :?
и колко парички-от Враца съм ам ако някой има работещо и го продава може и от него да си го купа
Naskata - специалист
Най- евтино е да отидеш до някой изкупвателен пункт, да намериш стара пералня--руска или бг и да и свалиш електромагнитния клапан. На руските са на 220 V.
А като завали, какво ще правиш ?
alexignatov - помощник
еми за дъжд нямам проблем защото една приятелка има ключ от нас и лесно може да го спира а отделно и аз си ходя всяка субота и неделя , ами за този от пералня неели с мн малък дебит,защото ще го използвам за само маркуч не за капково, колкото влиза толкова вода и излиза ли ? не съм мн запознат и за това питам
Iliev Labs - специалист
:)
Това градинско компютърче, или как се казва, дето го имам, е на 6 зони.
Програмира се всяка зона отделно (1зона = 1 клапан). Може да включва всяка зона по два пъти на ден за определено време. Идеята е, че ако нямаш достатъчен дебит на водата да поливаш цялата площ на веднъж, си е делиш на зони. Първо поливаш една, после друга и така... Има батерийка, за да си помни програмата при спиране на тока. Захранването е с 9 волта адаптер и препоръчват да командва 24 волтови клапани. Това е заради безопасността.

Е така си седи още в кутията. Купувал съм го още 2000г. от италия. Знам че дадох сума пари за него, американско. Сега кой знае кви модерни има :-D

Няма какво да се притесняваш за дебита, програмираш го да пуска вода повече време и готово!
alexignatov - помощник
аха знам ги тези но са много скъпи това което виждах беше некде около 30лв а твойто е поне 150 ново сиг а иначе ако го продаваш колко пари му искаш
alexignatov - помощник
иначе че това твойто е 100 пъти по добро така е :) и си прав че можеш поотделно примерно 6 вади на отделни времена :)
Iliev Labs - специалист
:-D Не ми се продава, може би, чак тази година ще му дойде времето.
Виждал съм едни, който се монтират директно на крана, с вграден клапан. Пак са програмируеми. От години не съм се ровил в нета за такива неща, ама ти сега ме подсещаш.
Иначе мислех вместо клапани на 24 волта, да вържа релета и после каквото си искаш, клапани от перална, помпа... С една дефектно токова защита (ДТЗ), мисля че се решава проблема със сигурността.
Порови малко в нета, и кажи какво си намерил.
alexignatov - помощник
Магнитен вентил двоен хоризонтален Ф10.5
дали този като е двоен и като всеки е по Ф10,5 и работят заедно и се събират в едан тръба така мисля че ще се вдигне дебита до почти като маркуч 1/2 или греша? а този вентил като е за пералня и пише универсал на колко волта е ?

Прикачен файл

3915.jpg
3915.jpg (18.55 KиБ) Видяна 5186 пъти
Naskata - специалист
Виж сега, купи си един ел.магнитен клапан с регулиране на налягането на хънтър-струва към 42 лв на един цол и един праграматор за 1 станция с батерии -и той към 40 лв и всичко е ок....
  • 1
  • 2

Тема "напояване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: