Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
damian_7 - специалист
Това сняг май ми се вижда да има по листата :? :wink: Колега, дали има възможност да си набавим от твоя приятел, ако ги е размножил? То като гледам нова реклама явно няма да пуснат, та ако има възможност по друг начин да уредим някое коренче :weedman:
kaishew - специалист
Да това е сняг даже бе повече но се стопи.Снимката е от неделя 23.11.08 год.Този корен няма но другия пусна доста ластуни и има около 10 тина коренчета за разсад.Предложи как да стане доставката.Аз сам в Бургас.
damian_7 - специалист
Най - лесно е по пощата, остава да се разберем за останалото. :yawinkle:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Врачанецоооо, kaishew те минА с ягодитееее!
damian_7 - специалист
n_a написа:
Врачанецоооо, kaishew те минА с ягодитееее!
:?
За какво става въпрос ?
Dino - специалист
До колкото знам едрия плод при промишленото отглеждане на ягоди се дължи не на сорт, а на пръскане с растежни регулатори ( гиберлинова к-на ) . :-D Ако си купувате едри ягоди от пазара и си мислите ,че са естестено развити от много добър вид жестоко се лъжете .Фермерите в Англия масово пръскат с Gibberllic Acid .Може и да има по едри сортове , но чудеса не чакаите . Има обаче такива подходящи за саксийно отглеждане ,но са дребни .
На 07.03.2009г.-събота си закупих вестник "Уикенд"от 7-13.03.2009г. Брой 10. и прочетох една доста интересна обява,че фирма "ПОСТ МЕЙЛ СЕРВИЗ"ЕООД от гр. София 1000 ПК.776 предлага ягодови храсти-"МОНТ-ЕВЕРЕСТ",които достигат за 5 месеца - 1,20м. височина и са се отрупали с ягоди ,за което има цветна снимка,доста привлекателна.Тези ягодови храсти са менте.През 2008г. в началото на март в един вестник прочетох за ягодовите храсти и си поръчах 5 броя коренчета.На 21.03.2008г. получих покана за колет изпратен от фирма"ПОСТ МЕЙЛ СЕРВИЗ"ЕООД гр.София.На 24.03.2008г. отидох с поканата в пощата и си взех колета,като заплатих 28.90лв. След това ги засадих според указанията , които бяха в колета.И 5 коренчета се хванаха и след време ягодите цъфнаха и завръзаха плод,но не пораснаха изобщо.Все едно бяха обикновени ягоди.Вкуса им беше по-лош от обикновените ягоди.Минаха повече от 5 месеца, но не пораснаха.В колета имаше указания ,че ще има конкурс за най-хубава снимка с награди,но и така ягодовите храсти не пораснаха за да ги снимам.
emil_v r - майстор
Верно закъсах с ягодите.
Миналата год. ги гледах на черен найлон , и не знам сега какво да ги правя .
Да махам ли тоя найлон , пак ли да стои...?

Имам нова леха с такива за разсаждане , но мястото е изорано , а аз не копая с мотика , а фрезовам с трактор , и той ще се появи след месец .

Изобщо гледам и старите с найлона и новите , тъпея , и нищо не правя .

Единственото упражнение което владея , е да купя нов найлон , и да набода от новите в него :-D , но няма да родят сега ...

Ако продължавам обаче така , мойте ягоди в аритметична прогресия ще завладеят светът.
Нема да има жито .
SBG - специалист
Колеги ако са ви останали от ягодовите "дърветата" дали може да помоля за някой корен, че да пробвам и аз.
niki_sap - специалист
Добре де, това не са ли генно модифицирани ягоди, за да станат колкото ябълка и да виреят на сняг. Верно, че и по пазарите едва ли ягодите не са генно модифицирани, но поне при домашно производство аз бих се опитал да ги направя нормални и чисти. Не знам.

Тема "Ягоди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: